Izgalmas szakmai rendezvénnyel nyitotta az évet a DOUPLA digitális kreatív ügynökség.

A NOBS – azaz a NO BULLSHIT előadássorozat – 2018-ban indult útjára a DOUPLA jóvoltából. A rendhagyó szakmai esemény mellébeszélések nélkül, konkrét tapasztalatok és példák mentén járja körbe a legfrissebb digitális trendeket. A társaság csapata nem csak mindennapi munkája során szereti felkutatni és hasznosítani az innovatív technológiákat és marketingmegoldásokat, de a szakmai rendezvényeken is gyakran képviseltetik magukat hasonló témában. Nem kellett sokat várni az első idei rendezvényre, hiszen januárban ismét megrendezésre került a NOBS - - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

A január 23-ai előadáson a résztvevők olyan innovatív eszközökkel ismerkedhettek meg, mint a 3D nyomtatás, a mesterséges intelligencia, a kiterjesztett valóság vagy a robotika. 2019-ben már nem maguk az említett eszközök számítanak újdonságnak, sokkal inkább a kreatív alkalmazásuk a marketingkommunikációban. Az előadás nem mehetett el szó nélkül a felhasználók megváltozott digitális szokásai mellett sem, amelynek részeként kiemelt téma volt a jövő kampányait meghatározó mobile first szemlélet és a digital detox.

Képviseltette magát a Netlife Consulting Kft., valamint Pepper is, aki a közönséget szórakoztatta. A roboton három kamera található, arcfelismerő rendszerének köszönhetően képes reakciókat adni, adott esetben válaszolni.

Mellmagasságban egy tablet van rá szerelve, így elképzelhetjük, milyen hasznos tud lenni egy rendezvényen, ahol mondjuk kérdőíveket akarnak kitöltetni a jelenlevőkkel, de csak a fantázia szab határt annak, hogy a „gazdája” mire használja föl ezt a lehetőséget.

Pepper ereje abban rejlik, hogy mindenki érdeklődését felkelti (pontosabban nem, az előadóktól megtudtuk, hogy van egy 5 százalék, aki nem mutat érdeklősét iránta), így a jövőben rendezvények elengedhetetlen kelléke lesz.

Pepper
Fotó: Pepper

Józsa Szabolcs, a Nemesys Games ügyvezető igazgatója is előadást tartott elsősorban a virtuális- és a kiterjesztett valóság témakörében. Ismertette a különböző használati lehetőségeket, illetve a szemüvegek fajtáit, valamint elmesélte egy kampányt, amelyben a közelmúltban részt vettek.

Az egyik fővárosi áruházban kihelyeztek egy asztalra egy üdítőitalt, illetve egy VR-szemüveget. Az arra járók felvehették az eszközt és azt tapasztalhatták, amikor a termék után nyúltak és felemelték, hogy egy virtuális-dzsungelkörnyezetbe kerültek. A megrendelő a Lipton volt, aki később - elég kockázatos módon - egy buszmegállóba is felinstalálta a szemüveget, bár lényeges biztonsági intézkedéseket is végrehajtottak. Az előadás után a látogatók kipróbálhattak egy VR-szemüveget.

VR-szemüveget kipróbáló érdeklődő
Fotó: VR-szemüveget kipróbáló érdeklődő

Végezetül a 3D Print Szombathely is képviseltette magát. A 3D nyomtatás kiváló lehet abban az esetben, ha egy rendezvényre egyedi és személyes ajándékokat szeretnénk készíteni, nem pedig a megszokott toll-pendrive párosítással szeretnénk a látogatókat lenyűgözni.

Ezen felül a 3D nyomtatásban komolyabb marketing-potenciál is rejlik, ennek ékes bizonyítéka a Coca-Cola egyik kampánya, amikor a fogyasztóit „kinyomtatta”

 

 

A rendezvényre ellátógatók egyébként megismerkedhettek közelről több 3D nyomtatóval is a társaság jóvoltából.

Fotó: 3D nyomtató közelről

„Mindig inspiráló, ha egy cég nem elégszik meg a szakmában szokványos megoldásokkal, és próbálja felkutatni a legújabb digitális technológiai eszközöket”

– kommentálta a rendezvényt Csoór Edgár, az Unilever Core Food Future Portfolio Managere.

„Csapatunk számára az állandó fejlődés, a kihívások folytonos keresése és az innovatív megoldásokban való gondolkozás elengedhetetlen, ezt a mentalitást pedig nem csak ügyfeleinkkel, de a szakmai előadásaink iránt érdeklődőkkel is szeretjük megosztani”

– árulta el Lőrincz Attila, a DOUPLA kreatívigazgatója, egyben a NOBS egyik ötletgazdája.

A DOUPLA csapata a NOBS rendezvénysorozat mellett idén több szakmai előadáson is képviselteti magát, így 2019-ben Londonban, Pécsett és budapesti egyetemeken is találkozhatunk a digitális kreatív ügynökség programjaival.

Az Év honlapja lett az okosanapenzzel.hu

20 órája

Tavaly is díjat nyert a Pénzügyminisztérium weboldala, amely így két egymást követő évben lett az Év honlapja a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) pályázatán.