2020. december 02.

A mesterséges intelligencia (MI) megismertetését célzó kampány indul

A cél az, hogy 2021 végéig egymillióan átfogó képet kapjanak a technológiában rejlő lehetőségekről.

"A mesterséges intelligencia (MI) egy olyan új terület, ami egyre inkább jelen van a mindennapjainkban. Számos elektronikus berendezésben, olyan alkalmazásokban, amelyeket napi szinten használunk, már vannak olyan algoritmusok, amelyek nagy adatmennyiséget dolgoznak fel vagy éppen egy adott képet, hangot ismernek fel és ez alapján különböző megoldásokat javasolnak nekünk" - mondta a Magyar Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Jakab Roland, a Mesterséges Intelligencia Koalíció elnöke.

"Az MI nem robotokról és terminátorokról szól, (...) hanem olyan alkalmazásokról, amelyek segítik a mindennapjainkat, illetve sokkal hatékonyabbá teszik a munkavégzést és a különböző iparágakban egyre jelentősebb szerepet töltenek be" - hangsúlyozta.

Hozzátette: az MI-alkalmazások széleskörű elterjedése óriási gazdasági hasznot jelent, javítja a termelékenységet és jelentős mennyiségben teremt nagyobb hozzáadott értékű munkahelyeket. Ezáltal felmerül az igény az új feladatok elvégzésére képes, jól képzett munkaerő iránt. Mint mondta, a most induló alapozó kurzus az első lépcsőfok, amely segítheti az MI elterjedését.

Jakab Roland tájékoztatása szerint az online, ingyenes kurzust bárki elvégezheti és folyamatosan elérhető az érdeklődők számára. Elmondta, hogy a kurzus tartalmát a folyamatosan fejlődő technológiákhoz fogják igazítani, a bevezető kurzus elvégzését követően pedig a résztvevők számára további tematikus modulok lesznek elérhetők 2021 első felétől.

"Ez a tudás új szemléletmódot hoz, ami a vállalkozások számára kézzelfogható versenyelőnyökké nőheti ki magát" - hangsúlyozta az elnök.

A kampány célja, hogy 2021-re a kurzust legalább 100 ezren végezzék el és több mint egymillió ember kapjon átfogó képet a technológiában rejlő lehetőségekről. Hozzátette: létrejött a magyarországi MI gyűjtő weboldala, amely a https://ai-hungary.com/ címen érhető elő. A weboldalon keresztül számos információ olvasható a technológiáról és a kurzus is ezen a felületen érhető el.

Az Év honlapja lett az okosanapenzzel.hu

2021. január 15.

Tavaly is díjat nyert a Pénzügyminisztérium weboldala, amely így két egymást követő évben lett az Év honlapja a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) pályázatán.