2019. szeptember 11.

Budapesten mutatta be 5G-jelentését a Huawei

A Huawei jelentése szerint az 5G 2035-re 12,3 billió amerikai dollárnak megfelelő gazdasági termelést generál, ekkorra a telekommunikációs iparág árbevételének várhatóan 80 százaléka lesz az 5G-hez köthető.

A Huawei legújabb jelentése előrevetíti az 5G-alkalmazások használatát egy sor új területen, mint amilyen például a média és szórakoztatás, az ipari termelés vagy az intelligens szállítás. A beszámolóban a vállalat felszólítja a nemzetközi iparági szervezeteket és szabályozókat a szabványalapú együttműködés elősegítésére, a megfelelő erőforrások és üzleti környezet megteremtésére annak érdekében, hogy az 5G kereskedelmi telepítésének és felhasználásának körülményeit megteremtsék.

A Huawei Technologies rendezvényén Zhao Houlin, az ITU főtitkára, valamint Palkovics László miniszter is hangsúlyozta az 5G fontosságát. Az ötödik generációs hálózatok kereskedelmi telepítése jelenleg is teljes erővel folyik, világszerte húsz ország harmincöt szolgáltatója indította már el az 5G-t.

A jelentés szerint az 5G több trilliónyi üzleti helyet és befektetési lehetőséget nyit majd meg a jövőben. A technológia 2035-re világszerte 12.3 trillió amerikai dollár értékű termelést generál majd, és a telekommunikációs iparág árbevételének 80 százaléka lesz ehhez köthető.

A vállalat jelentésében beszámol továbbá arról is, hogy a spektrumallokáció fontos téma a szabályozó hatóságok számára. A globális spektrumösszhang segít csökkenteni az 5G-alkalmazásának összetettségét és költségeit a szolgáltatók, beszállítók, iparági partnerek és végfelhasználók számára egyaránt. A hálózatok szinkronizálása végsősoron a spektrumfelhasználás hatékonyságát növeli, illetve csökkenti az interferenciát.

A Huawei szerint az 5G működéséhez stabil, nyitott és átlátható ökoszisztémára van szükség. Az 5G-korszak kereskedelmi sikere, a gazdaságok növekedése, valamint az ötödik generációs ökoszisztéma érettsége a szolgáltatók, kereskedők, iparági részvényesek, valamint a szabályozók szorosabb együttműködésén múlik.

Címkék: gazdaság huawei 5G