2019. augusztus 21.

Kikapcsolják a világ legöregebb webkameráját

25 éve folyamatosan működik a San Franciscó-i Állami Egyetem kampuszán a világ legöregebb webkamerája, amelyet most készülnek kikapcsolni - írja az MTI.

A ködkamerát 1994-ben indították el, hogy az időjárás változását figyelje az egyetemi kampuszon - olvasható a BBC honlapján. Jeff Schwartz, aki Dan Wonggal együtt készítette a kamerát, közölte, hogy augusztus 30-án kivonják a forgalomból, mondván, nincs jó hely, ahová telepíthetnék.

"Úgy éreztük, hogy el kell engednünk" - mondta Schwarz egy helyi lapnak. Hozzátette, egyre nehezebb biztonságos helyet találni a kamera számára, ahonnan jól megfigyelheti a Holloway sugárutat.

Schwartz 1993-ban a Cambridge-i Egyetemen látta a világon az elsőnek tartott webkamerát, az inspirálta a San Francisco-i megalkotására. 1994-ben Schwartz Wonggal együtt indította el webkamerát, hogy gyakorolják a programozást és megismerkedjenek az akkori internetes technológiával.

"Hobbinak indult, amely saját életre kelt. Az emberek szerették, ezért üzemben tartottuk" - mondta. 25 év után azonban készek végleg kikapcsolni a világ legöregebb webkameráját.