2019. január 07.

Lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán

A Focitour.hu sportutakra szakosodott utazási iroda szerint négy fő trend határozza meg 2019-ben a sportutazások piacát.

Bár Magyarországon jelenleg kevés az olyan utazási iroda, amin keresztül teljes utazási csomagot online megvásárolhatunk, az utazás az egyik legnépszerűbb termékkategória az e-kereskedelemben, és a harmadik legnépszerűbb az interneten gazdát cserélő „áruk" közül. A világ repülőjegyeinek 75 százalékát már online értékesítik, ezért a teljes csomagokat kínáló utazási irodák is jelentős növekedésre számítanak a következő években.

„A teljes utazási csomagokat értékesítő online utazási irodák piaci helyzete a közép- és kelet európai régióban egyre erősödik, elsősorban azok a cégek lesznek hosszútávon is sikeresek, amelyek egyedi üzleti modellel rendelkeznek, rugalmasak, ügyfélcentrikusak és képesek kielégíteni az ügyfelek egyéni kívánságait" – mondta el Egry Zoltán, a Focitour.hu szakértője.

Azok az utazási irodák számíthatnak sikerre, amelyek képesek kielégíteni az ügyfelek különleges kívánságait (például nászutas szoba, tortarendelés a hotelbe, születésnapi meglepetés), valamint, amelyek nonstop elérhetők, mind a szervezés, mind pedig az utazás során. Fontos ugyanakkor, hogy az utasok a kiegészítő programokon keresztül is egyéni élményben részesüljenek, amelyek sportutak esetében lehetnek például helyi látnivalók, vagy az igen népszerű stadiontúrák - írják.

A magyar piacra jellemző, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik a tengerentúli NBA, NFL, NHL meccsekre is.

„Tavaly százas nagyságrendben utaztak velünk az Egyesült Államokba NHL, NBA, vagy NFL meccsekre. Ennek megfelelően a Focitour.hu-nál kínálatunkat kibővítettük, így az már 3 NHL mérkőzést tartalmazó utazást tartalmaz New Yorkba, illetve Kaliforniába, amit meg lehet spékelni további NBA vagy NFL meccsekkel is" – teszi hozzá Egry Zoltán.

Amióta a külföldi befektetők pumpálják a pénzt az olasz csapatok újjáépítésébe, és játékosvásárlásokkal erősítik a Serie A minőségét (pl. Ronaldo egy nagy húzóerő a Juventus meccsekre), érzékelhetően nő a magyar szurkolók körében az első osztályú olasz bajnokság meccseinek népszerűsége. Bár 15 évvel ezelőtt hatalmas nevek szerepeltek az olasz bajnokságban, a hangsúly áthelyeződött a spanyol focira, most az angol bajnokság lett a leginkább vonzó, de ha ezen az úton haladunk tovább az olasz bajnokság hamarosan újra nagyon népszerű lehet - teszik hozzá.

Az utazási iroda korábbi elemzése szerint februárban és márciusban lehet a legolcsóbban kihozni egy-egy európai sztárcsapat mérkőzésére történő kiutazást.

Megnőtt az adathalász támadások száma a járvány alatt

21 órája

Eddig mintegy 42 ezer olyan honlapot találtak, amelyek látszólag a koronavírussal foglalkoznak, de valójában főleg adathalász támadásokra használják - közölte Magyarország kiberkoordinátora az M1 aktuális csatornán.