2020. június 06.

Segít az okos digitális platform

A Toyota Mobilitási Alapítvány az Eifelregion Bitburg-Prüm térséggel és más partnerekkel közösen indít el egy platformot a segítségre szorulók támogatására.

A Toyota Mobilitási Alapítvány, a Rhineland-Palatinate Eifel térség Bitburg-Prümben és a kölni székhelyű Digital Innovation Lab Erlkoenig.io együttműködésre léptek annak érdekében, hogy digitális megoldások révén javítsák az emberek életminőségét és az ipar versenyképességét a vidéki régiókban.

A kezdeményez célja, hogy biztosítsa az alapvető közszolgáltatásokat, különösen az idősebb korosztály és a mozgáskorlátozottak részére. Emellett az is cél, hogy a résztvevők elősegítsék a regionális gazdaság munkaerő-ellátását, és e célok érdekében a Toyota Mobilitási Alapítvány és partnerei olyan digitális platform kifejlesztésén dolgoznak, ami összefogja az összes érintett szereplőt.

„A Toyota Mobilitási Alapítványnál büszkék vagyunk arra, hogy Bitburg-Prüm megyével, a helyi szociális szervezetekkel és az Erlkoenig.io-val közösen részt vehetünk ebben a projektben. A projekt első szakasza hozzáférést biztosít majd a mobilitáshoz olyan személyek számára, akik másképp nem képesek közlekedni, illetve segít kiaknázni a helyi ipar termelési potenciálját. Úgy tekintünk erre a vállalkozásra, mint első lépésre egy átfogó digitalizálási stratégia keretében, ami javítja az életminőséget és optimalizálja az ipar kihasználtságát a vidéki régiókban” – fogalmaz Andy Fuchs, a Toyota Mobilitási Alapítvány európai ügyvezető igazgatója.

„Az Eifelkreis Bitburg-Prüm önkormányzatnál elég régóta foglalkozunk azzal, hogyan aknázható ki a digitalizáció a vidéki területeken. Az ’EifelkreisVerbindet.de’ platform elindításával és az abban működő ’Lokalhelfer App’ illetve az ’Ecoshare App’ révén kínált megoldásokkal részben meg tudjuk valósítani a körzetünk digitalizációjára vonatkozó fejlesztési koncepciónk bizonyos elemeit és az ehhez kapcsolódó stratégiát. Különösen a ’Lokalhelfer App’ lesz majd hasznos az önkéntes munka és helyi segítőmunka színvonalának emelésében – amik már a koronavírus-járvány kitörése előtt is kiválóan működtek számos helyi közösségben –, emellett pedig még hatékonyabban kapcsolja össze a rászorulókat azokkal az emberekkel, akik segítséget kínálnak" – mutat rá Dr. Joachim Streit, Eifelkreis Bitburg – Prüm régiós képviselője.

Címkék: gazdaság toyota

Vodafone: Jól vizsgázott az okosparkolás

2020. július 7.

Az ingyenesen letölthető Parker mobilalkalmazásban 2500 közterületi parkolóhely valós idejű foglaltsági adatai láthatóak, így a járvány alatt is könnyebb volt parkolóhelyet találni.