A Hundub alapítója szerint a platformon a szólás és a vélemény szabadsága alapvető lesz, viszont a hagyományos közösségi oldalakhoz képest számos új funkciót is kínál a felhasználók számára.

Válaszul a Facebook folyamatos és indokolatlan cenzúrájára, új közösségi hálózatot alapítottak Magyarországon. Pál Csaba, a Hundub alapítója a Magyar Nemzetnek arról beszélt,

túl nagyra nőttek a közösségi hálókat irányító amerikai cégek, és ma már úgy gondolják, hogy bármit megtehetnek. Ezért szerették volna, hogy legyen választás, egy alternatíva.

A december 6-án startoló magyar közösségi platform megalapítója elmondta: az igazi lökést az indulásukhoz tavaly az adta, amikor mindenféle indoklás nélkül sok ezer magyar felhasználót töröltek le a Facebookról, amelyről később kiderült, hogy legtöbb esetben csak a véletlen műve volt, viszont ezért még bocsánatot sem kértek.
Szavai szerint jelenleg is szinte bármivel kapcsolatban – legyen az politikai vagy éppen a járvánnyal kapcsolatos vélemény – sújthatják a felhasználókat törléssel, vagy tiltással csak azért, mert az valahol távol nem tetszik valakiknek.

A magyar közösségi oldal esetében viszont ilyen esetektől nem kell tartani, hiszen ez a hálózat nem alkalmaz politikai cenzúrát.

Az oldalon a szólás- és véleményszabadság alapvető – hangsúlyozta Pál Csaba.

A Hundub ügyvezetője arra is kitért: a közösségi hálózat kialakításánál a – megszokás és a könnyebb kezelhetőség érdekében – a régi iWiW szolgált iránymutatásként. Ezáltal – folytatta – az idősebb korosztálynak is egyszerűbb lesz elsajátítani az oldal használatát.

Az alapító a platform funkcióit ismertetve elmondta: a magyarok által használt közösségi oldalak általános tulajdonságai mellett

a Hundub többek között társkereséssel, nyereményjátékkal és apróhirdetéssel, bukszával, szabadon szerkeszthető hírportállal, valamint blogrendszerrel is kiegészül.

"Emellett a Hundub csapata számos újdonságon dolgozik: jelenleg egy komolyabb VR (virtual reality) platform is tervben van, amely által például színházi előadást lehet nézni, vagy akár az online oktatásban is hasznos lenne" – magyarázta az ötletgazda, aki hisz abban, hogy sikerülni fog a jövőben felzárkózni a nagy amerikai platformokhoz.

A Hundubot tényleg a közösség alakítja, és a hazai közösség mindig kreatívabb, mint néhány külföldi milliárdos

– hangsúlyozta az ügyvezető.

Borítókép: illusztráció

Az Év honlapja lett az okosanapenzzel.hu

2021. január 15.

Tavaly is díjat nyert a Pénzügyminisztérium weboldala, amely így két egymást követő évben lett az Év honlapja a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) pályázatán.