Nézzük. Néznek. Ki a nézett?

2013. október 29.

Október 29-én indul az NBA szezon. De ez most más lesz. Áttörés volt, mikor televízión keresztül követhettük először a meccseket. Áttörés lesz, mikor a ″nagy″ emberek minden rezdülését ″nagy adatbázisba″ rögzítik a klubok a meccs közben? Mi lesz mikor ezt a szurkolók elemzésével és megfigyelésével is összekötik? Ki néz kit végül is?

Innováció-elfogadás vizsgálata a táblagépeknél

Andresin Zsanett2013. augusztus 5.

Egyetemi oktatóként mindig öröm egy-egy jó minőségű, tartalmas és érdekes szakdolgozat témavezetőjeként közreműködni egy alkotás létrejöttében. Így szeretnék egy-egy gyöngyszemet itt is megmutatni. Az írás és a kapcsolódó dolgozat szerzője Andresin Zsanett, a téma pedig a technológiai innovációk elfogadásának vizsgálata táblagépek esetében olasz és magyar felhasználók körében.

Képernyők keresztben-hosszában

2013. június 24.

A képernyők kapcsán két használati mintázat is azonosítható. A egyik a multitasking: ekkor a médiafogyasztó több platformot használ párhuzamosan, és így több médiatartalmat fogyaszt párhuzamosan. A másik eset az, amikor az egyes képernyőket váltogatja a fogyasztó, vagyis vándorol a képernyők között. Multiscreening így is, úgy is.

Médianaptól a képernyőnapig

2013. június 17.

A fogyasztó/felhasználó/közönség egy ″médianapjának″ elemzése bevett gyakorlat. Mikor, milyen napszakban, tevékenységkor mit olvas, hallgat, néz, fogyaszt a hozzáférhető médiatartalomból. Ennek analógiájára szerintem ma már lehetne a médianap mellett a képernyőnap elemzést is bevezetni. Mikor, milyen napszakban, tevékenységkor milyen képernyőt olvas, néz vagy hallgat, hiszen a képernyős kütyük audiót is tudnak.

Túl a csúcson, avagy mit is jelent az OTT TV

2013. május 7.

Over the top services, Over the top video, Over the top television, avagy harc a nappaliért és a legnagyobb képernyőért, a televíziókészülékért. De valójában a mi figyelmünkért és értékes perceinkért, no és persze elkölthető pénzeinkért. Képernyő szkander indul.

Könyv a közösségi televízióról

2013. április 15.

A közösségi televíziózás kérdése már annyi tartalmat nyújt, hogy 2012-ben könyv is íródott róla. A könyv angol nyelven meg is rendelhető, és átfogóan tárgyalja a közösségi televíziózás jelenségét, mérését, hirdetői alkalmazását. Könyvajánló.

Késleltetett közösségi televíziózás?

2013. március 12.

A televíziós közönség tartalomfogyasztási magatartásának egyik fontos trendje a késleltetett nézés vagy időben eltolt televíziózás. Ugyanakkor az egy-egy műsorszámhoz kapcsolódó közösségi televíziózás, a közösségi médiában megjelenő tükröződés elvileg valós időben zajlik és valós időben értékes. Hogyan hat akkor egymásra a kettő?

A sötét lovag után a televízióközönség felemelkedése

2013. március 4.

Az átalakuló televízióközönség több képernyős, letölthető tartalmakat néző, catch-up televíziózó, közösségi tévéző, hálózatba kapcsolt, elaprózott és fragmentált... Mindemellett még mindig a lineáris valós idejű televíziónézés dominál.

Oscar díjátadó a közösségi médiában

2013. február 26.

A közösségi televíziózás és az ebből kinyerhető információk halmazában friss elemzést találunk az Oscar díjátadó közvetítéséről. Továbblépünk: a BlufineLab után a Tendrr.TV közösségi televíziós adatelemző céget mutatjuk be.

Breaking news: közösségitévézés-mérés eladva!

2013. február 11.

A közösségi kommunikáció és közösségitévézés-mérés nemcsak a mi figyelmünket keltette fel. A legújabb hír, hogy a Twitter eddigi legnagyobb akvizícióját hajtotta végre és felvásárolta a BluefineLAB közösségi televíziós elemzéseket szolgáltató közönségmérő céget.

Következő