Tiszta lap - Indul a Médiablog 2.0.

Őszintén szólva elég hülye érzés blogindító bejegyzést írni. A blog egyfajta beszélgetés, de hogyan lehet úgy elindítani egy beszélgetést, hogy nincs semmi háttér, közös múlt, előzmény, ráadásul azt sem tudom, hogy vannak-e beszélgetőtársaim?

Az elmúlt években indítottam néhány blogot, de ez az indulás szerencsére kicsit más, mint a többi. Egy hete sincs még, hogy lezártam a HVG Médiablogot. Még éppen csak elült a búcsúzkodási hullám, máris folytatom.

Nem új blogot indítok tehát, hanem a régit folytatom. Persze kicsit olyan ez, mint egy válás után kezdett "új élet". Ott maradtak a bútorok, az edények, a mosógép, viszont itt a "még minden lehetséges" érzése. (A párhuzam természetesen nem teljes - nem kell például gyerektartást fizetnem a HVG-nak.)

Remélem, hogy a Médiablogot ide is követő törzsközönségen kívül csatlakoznak új olvasók/beszélgetőtársak is, ezért gyorsan bemutatkozom:

Pécsi Ferenc vagyok, de az online világban sokan pollner néven ismernek.

A '90-es évek közepétől szabadúszó újságíróként dolgoztam, akkor ismerkedtem meg az internettel. Szerettem volna megérteni az online média sajátosságait, ezért komoly (online) ásatásokba kezdtem, melyek máig sem értek véget. 1999 óta vállalati online kommunikációval, tartalomfejlesztéssel, tanácsadással foglalkozom. Bármit is csináltam, továbbra is kutattam azokat a forrásokat, melyek segítségével jobban megérthetem az online médiát. Éveken át kerestem, hogyan oszthatom meg a talált információkat másokkal. Végül 2004-ben találtam meg az ehhez ideális eszközt, a blogolást.

Blog sokféle van. Én nem ígérem, hogy itt, heti két-három bejegyzés keretében megváltom a világot, vagy legalább megoldom a hagyományos és az online média legsúlyosabb gondjait. Inkább csak böngészem a nálam okosabbak anyagait és az ott talált gondolatokat megosztom a Médiablog olvasóival. Aki maga is napi több tucatnyi címet, linket, RSS értesítőt fut át, annak talán ismerős lesz egyik-másik téma, akiknek viszont nincs erre idejük, lehetőségük, a blog révén az én szememmel nézelődhetnek.

Bevezetőnek szerintem ennyi bőven elég, vágjunk bele!

Pécsi Ferenc

 

Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel a blog RSS-ére!

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

2 napja

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.

Reggeli műsort indít a LifeTV

2020. október 20.

A saját gyártású, élőben sugárzott napindító februártól hétköznapokon kerül képernyőre.