Nem a CTR a mobilhirdetés kulcsa

2014. július 15.

Ha egy márka sikeres kíván lenni a mobilhirdetések terén, az átkattintás mérése helyett inkább a média-kereszthasználati szokásokat kell megértenie.

Reklámot a köztévének!

2013. március 11.

Nem pénzért, hanem lehetőségért kalapozik a cseh közszolgálati televízió. Aprókat lépegetnek, nem mennek semminek elébe.

Mobilos megújulás a Nemzeti Sportnál

2013. január 21.

További mobilfejlesztések is várhatóak a Ringier-nél, melynek közlése szerint a forgalom ötöde immár mobileszközökről származik a portfolióján.

Másképp kattintanak a régió országaiban

2011. december 16.

A cseheknél és nálunk a legelterjedtebbek a CTR alapú kampányok, így aztán jóval alacsonyabb átlagos átkattintási arányt mért a Gemius, mint a szlovákoknál.

A display költés ötöde mehet online videóra

2011. november 15.

Vocskó Györggyel, a Playertise videó hirdetési platform projektvezetőjével beszélgettünk egy friss IAB kutatás és a legutóbbi HMC meetup kapcsán. A szakember az eseményen számolt be az online videó szegmens trendjeiről. Ha az ügynökségek és a hirdetők is úgy akarják, 2-3 éven belül a display költések majd ötöde e területre áramolhat. A sikerhez azonban kulcsfontosságú a sztenderdizáció, többek között erre épít a hamarosan élesben is induló hirdetési platform. A kkv-kra is számítanak hirdetői fronton.

Halál a CT-re?

2011. november 11.

Általános vásárlási és elszámolási alappá vált az utóbbi években az online displayszegmensben a CT, azaz az átkattintás. Olyannyira, hogy lassan minden kampány sikere ezen az alapon mérettetik meg, akkor is, ha egyébként a kommunikáció célja nem az volna, hogy valakik valahová kattintsanak. Különösen fals mutatószám a CT az imázskampányok esetében, noha manapság éppen a márkaépítési pénzek netre vonzása az egyik legnagyobb kihívás. A „CT-fétis” után most divat a CT-t utálni, de a kép ennél árnyaltabb. Éppen ezért magyar szakembereket kértünk fel arra, hogy reflektáljanak az amerikai „CT-gyilkos” felszólításra. - Előzetes a nyomtatott Médiapiac most megjelent számából.

Kis lépések politikája

2011. október 18.

Erős partnerségek révén képzeli el a globális terjeszkedést a Microsoft Advertising. Az EMEA régió alelnökével, egyben az IAB Europe elnökségi tagjával, Laurent Delaporte-tal beszélgettünk az Internet Hungary-n, ahová azért érkezett, hogy a Ringier ügyvezetőjével közösen jelentsék be a magyar MSN portál elindulását. A következő célpont Csehország lehet, de hogy mikor és kivel, még kérdés, egyelőre a magyar indulásra fókuszálnak. Szó esett az európai iparági kihívásokról is.

Internet Hungary: ″nem konvertálnak a rohadékok″

2011. október 13.

A konferencián egy egész blokkot szántak a konverziónak, mint elhangzott, sokszor azért nem következik be, mert már a célkijelölés is rossz vagy üres.

″Ki kell nyírnunk a CT alapú árazást″

2011. október 04.

Az átkattintás jó, az átkattintás fontos, csak éppen vannak olyan kampányok, amelyeknél nem mérhető ilyen módon a hatékonyság vagy a siker. Többek között erről beszélt a Reklámkonferenciára látogató Patrick Dolan IAB-alelnök és Peter Minnium, a Rising Stars projekt vezetője. Az, hogy egy felület interaktív, nem elég erős üzenet a márkatulajdonosok számára. Pedig az online piacnak is szüksége van az imázskampányokra, ehhez viszont új mérési metodikára, a CT-fétis csitulására, vonzó felületekre van szükség. A magyar piac nem is olyan rossz, bár átkattintás-ügyben megrögzött.