„Addig tudunk működni, amíg az olvasók igényt tartanak ránk″

„Addig tudunk működni, amíg az olvasók igényt tartanak ránk″

2017. március 28.
A kádári időkből ismert „aki nincs ellenünk, az velünk van” szlogen mára az „aki nincs velünk, az ellenünk van” felfogássá alakult. A HVG Kiadót megalakulása óta irányító vezérigazgató, Szauer Péter szerint a sajtó – az emberek döntő többségéhez hasonlóan – mindig igazodik, s ezt a legtöbbször úgy teszi, hogy hamarabb elkezd villogni a piros lámpa a kelleténél. Félnek támadni a hatalmat, a rossz döntéseket, a korrupciót.

Funke: átalakítások a magazinoknál

2015. január 29.

Folytatódik a Springerrel kötött üzlet utáni átalakítás a kiadónál.

Megvalósul a Funke és Springer közti üzlet?

2014. október 30.

Önállóan vagy más partnerekkel is jól működhetne a Funke. A stabil márkák, a jó pozicionálás és a digitális ajánlatok is hozzájárulnak az eredményekhez.

A munkatársak veszik meg a HVG-t

2014. október 17.

A német FUNKE csoport és a HVG kisebbségi tulajdonosa, a Szerkesztőségi Vagyonkezelő Zrt. augusztusban megkezdett tárgyalássorozata sikerrel zárult.

Tárgyalhatnak a HVG többségi részének megvételéről

2014. szeptember 01.

A kisebbségi tulajdonos felhatalmazta a társaság igazgatóságát, hogy tárgyalásokat folytasson a Funke csoporttal a médiavállalat többségi tulajdonrészének megvételéről.

Megválik HVG részesedésétől a többségi tulajdonos

2014. július 30.

A kisebbségi tulajdonossal tárgyalások folynak a részesedés átvételéről. A print kiadás megbízott főszerkesztője Jakus Ibolya.

Kevesebbet hoz a nyomtatott sajtó a Springernek, mint az online

2014. május 09.

A cég üzleti fókusza mellett a Funkénak eladott lapok kieső bevétele is magyarázza a hangsúlyeltolódást.

Springer-Funke: nyerő fordulat?

2014. április 22.

Faragott javaslatán a Springer-Funke páros, így nagy valószínűséggel megszerezhetik a versenyhatósági jóváhagyást az ügylethez.

Vegyes kép a Springernél

2014. március 11.

A Nagy Átalakulások Évét zárta szilveszterkor a német médiaház. Mostanra azt is közzétették, hogyan mutatkozik meg mindez a számaikban.

Még mindig nem ért véget a Springer-Funke ügylet

2014. február 26.

Vétóhoz közeli állapotban van az Axel Springer és Funke Médiacsoport felvásárlási üzlete: a német versenyhatóság továbbra is fenntartja aggályait.