Mitől lesz sikeres egy startup?

2012. július 23.

A Mobilitás és Multimédia Klaszter által szervezett TechShow 2012-re érkezett Magyarországra Gigi Wang, az MIT/Stanford Venture Lab elnökségi tagja, akit a sikeres startupépítés feltételeiről kérdeztünk. Mint kiderült, a válság nem jelent gondot a startupvilág szempontjából, így ugyanis kevesebb pénzt dobnak ki az ablakon a befektetők, és valóban csak a legjobb kezdő vállalkozások kapnak zöld lámpát. Megkérdeztük a szakembert Steve Jobsról és a behálózott világban kívánatos vezetési stílusról is.

Értékesebb a Twitter, mint a Facebook?

2012. május 10.

Bár a Facebook tőzsdére vitele előtt nem sokkal meglepő lehet az állítás, azt a brit reklámpiac egyik vezetője jegyzi.

Facebook: nem enged a 96-ból

2012. május 08.

A felhasználók eddig szabadidejükkel jelezték, mennyit is ér nekik a legnépszerűbb közösségi portál. Most a befektetők következnek.

Esnek a Facebook-pénzek

2012. május 02.

Elbizonytalanító híreket kaptak a napokban a világ legnépszerűbb közösségi oldalának reménybeli tulajdonosai, amikor belekukkantottak a cég számaiba.

Júniusra csúszhat a Facebook tőzsdére vitele

2012. április 25.

Zuckerberget sokan kritizálták, hogy túlzottan rohan, főképp az akvizíciók fényében.

Fékez a Rovio

2012. március 08.

Nem eszik olyan forrón a kását – nyugtatja (vagy épp hergeli) a piacot az Angry Birds gyártója. És taktikusan lépeget.

Facebook Nyrt: reflektorfényben a közösségi oldal kulisszái

mwx 2012. február 06.

Miután hivatalossá vált, hogy Mark Zuckerbergék még az idei évben bevezetik a világ legnagyobb közösségi hálózatát működtető céget a tőzsdére, az is részleteiben ismertté vált az amerikai tőzsdefelügyeletnek leadott dokumentációból, hogy miből él a Facebook. A befektetők néhány lehetséges kockázatról is értesülhettek.

Megfizet a ProSieben

2011. július 26.

Átrendezné hitelhegyét a ProSiebenSat.1 médiacsoport, amelyet négy éve terheltek meg jelentősen, amikor mostani gazdáihoz került.

Egymilliárd dollárt vár a tőzsdére meneteltől a Zynga

2011. július 04.

Azt már tudni lehetett, hogy a FarmVille-t is ránk szabadító cég a tőzsdére készül, július 1-jén aztán be is adták a kérelmet a tőzsdefelügyelethez. Egymilliárd dollárt várnak első körben. Ellentétben a Grouponnal, a Zynga nem veszteséges.