″Kiiratkozhatunk″ a Google-ból

2014. május 14.

Az Európai Unió Bírósága rendkívüli jelentőségű, az adatvédelmi vitákat érintő határozatot hozott egy spanyol férfi ügyében. Kérdés, hogy mindez hova vezet.

Petícióznak az európai lapkiadók

2014. március 27.

A készülő uniós adatvédelmi rendelettel van gondjuk, mivel az a nem egyértelmű megfogalmazás miatt korlátozhatja a sajtószabadságot.

DIMSZ sajtóreggeli az adatvédelemről

2014. február 28.

Az Adatvédelmi Kommandó és a DIMSZ kutatás első eredményei, és az EU-s rendelettervezettel kapcsolatos újabb fejlemények, a médiumokat és reklámozókat érintő kérdések.

Balogh Virág és Somogyi Endre a Médiapiac rádióműsorban

2014. január 15.

December 9-én dr. Balogh Virág, az MRSZ főtitkára és Somogyi Endre, az IAB Hungary ügyvezető igazgatója voltak a vendégeink a 90.9 Jazzy Rádióban.

2014 legfontosabb fogyasztói trendjei az Ericsson szerint

2013. december 17.

Az Ericsson ConsumerLab által legfontosabbnak talált 10 trend, infografikával: megosztott videófogyasztástól adatvédelmen át biometriáig.

Tovább vacakol az adatvédelmi szabályozással az Európai Unió

2013. december 11.

Egyre kevésbé valószínű, hogy a jövő évi európai parlamenti választások előtt sikerül megújítani az európai adatvédelmi szabályozást. Mindenki azzal érvel, hogy ezt „a megfelelő időben” kell megtenni, csak éppen arról nincsen egyetértés, hogy mikor is van az. A késedelem akár jó is lehetne a digitális piacnak, de ebben a formában inkább árt.

Adat(túl)védelem?

2013. december 05.

Javában zajlik az uniós adatvédelmi szabályozás átalakítása. A tétet jelzi a rengeteg módosító indítvány és a törvénykezést övező figyelem. A tervezet jelen szövegében akadnak ígéretes elemek, de a digitális iparág még nem lehet felhőtlenül boldog. Dr. Balogh Virágtól, a Magyar Reklámszövetség főtitkárától és az IAB Hungary policy-munkacsoportjának vezetőjétől kértünk pillanatképet.

Starcz Ákos a Médiapiac rádióműsorban

2013. október 02.

Szeptember 23-án Starcz Ákossal, a Shopline vezérigazgatójával beszélgettünk a 90.9 Jazzy Rádióban.

Benkő Lívia és Lengyel Zoltán a Médiapiac rádióműsorban

2013. szeptember 24.

Szeptember 16-án Benkő Líviával, a DIMSZ főtitkárával és Lengyel Zoltánnal, a Citibank regionális digitálismédia-tervezési vezetőjével beszélgettünk a 90.9 Jazzy Rádióban.

Adatdilemmák

2013. augusztus 07.

Gondolkozz digitálisan! címmel indított tavasszal kerekasztal-sorozatot a Médiapiac és a Thinkdigital. Második alkalommal az ICT-szektor szereplői osztották meg a piaccal tapasztalataikat és elvárásaikat. A beszélgetés ötödik része következik az adatdilemmákról.