1,967 milliárd forint jogdíjat fizetett ki az Artisjus

2020. május 14.

Ezúttal a televíziókban és rádiókban tavaly elhangzott dalok után utalta a zenei alkotók éves fizetését a jogkezelő.

Mintegy négyszáz dalszerző kapott gyorssegélyt az Artisjustól

2020. április 27.

Mintegy négyszáz dalszerző kap hamarosan egységesen bruttó 160 ezer forint gyorssegélyt abból a 62 milliós támogatási keretből, amelyet március végén hozott létre az Artisjus könnyűzenei szerzők számára.

EJI és Artisjus összefogás a jövedelem nélkül maradt színészekért

2020. március 24.

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület.

A művészek átmenetileg lemondanak a jogdíjakról a vendéglátóiparban

2020. március 20.

Április végéig lemondanak a vendéglátóiparból származó gépzenei és élőzenei jogdíjaikról a szerzők, előadók és kiadók - írja az MTI.

Elstartolt az Artisjus Songwriting Camp

2020. március 05.

NoÁr klímavészhelyzetről írt rap szövegéhez, valamint az RTL Klub saját gyártású sorozatához is alkotnak zenét a Budapesten tegnap indult nemzetközi dalszerző tábor résztvevői.

Tátrai Tibor életműdíjat kapott, Oláh Kálmán az év zeneszerzője

2020. március 03.

A szerzői egyesület 20. alkalommal adta át az Artisjus-díjakat azzal a céllal, hogy a kiváló kortárs zeneszerzőket és szövegírókat állítsa reflektorfénybe.

Minden üzlet profitál a zenéből

Minden üzlet profitál a zenéből

2020. február 14.
2019-ben több mint 17 ezer új dal született és közel 14 ezer magyar szerző részesült jogdíjból. Arányát és összegét tekintve is minden korábbinál több jutott a hazai alkotóknak, mint a külföldieknek: közel 5 milliárd forint jogdíjat kaptak egy év alatt. Az Artisjus közzétette 2019-es zenepiaci statisztikáit, és elindította Zenével jobb! programját.

Neves vendégek az idei DEX dalszerző expón

2020. február 03.

Immár harmadik alkalommal rendezik meg a DEX Songwriting Expót a Budapest Music Centerben. A dalszerzők találkozóján március 2-án és 3-án a vasárnap Grammy-díjat nyert producer, Steve Dub is jelen lesz.

Megerősítették pozíciójában az Artisjus elnökét, Madarász Ivánt

2020. január 10.

A komolyzeneszerző fontosnak tartja széles körben is megismertetni az Artisjus zeneiparban betöltött segítő és oktató szerepét.

Január 1-jétől bővül a szabadon felhasználható szellemi tulajdonjogok listája

2019. december 18.

Január 1-jétől bővül a szabadon felhasználható szellemi tulajdonjogok listája - írja az MTI.

Elstartolt az Artisjus Songwriting Camp

2020. március 5.

NoÁr klímavészhelyzetről írt rap szövegéhez, valamint az RTL Klub saját gyártású sorozatához is alkotnak zenét a Budapesten tegnap indult nemzetközi dalszerző tábor résztvevői.