Nagy változások jönnek az uniós források felhasználásánál

2018. november 27.

Komoly kihívást fog jelenteni a tagállamok számára, ha a jelenlegi elképzelések szerint valósul meg a 2021-2027-es európai uniós költségvetési ciklusban a források felhasználásának értékelése.

Komoly változások jöhetnek az e-kereskedelem szabályozásában

2018. november 26.

Az elmúlt időszakban több jelentős fejlemény is történt az online kiskereskedelelmmel kapcsolatos üzleti megoldások versenyjogi megítélésében, és a korlátozások felszámolását célzó új szabályozás is hatályba lépett.

Sokba kerülhetnek a megtévesztő Black Friday reklámok

2018. november 22.

A Black Friday magyarországi népszerűségének növekedésével együtt jár az is, hogy egyre több panasz érkezik az akciókkal kapcsolatban.

Készen állunk rá, hogy élvezzük a robotika gyümölcseit?

2018. november 08.

A robotizált folyamatautomatizálást alkalmazó szervezetek bevallása szerint javult a hatékonyságuk, csökkentek a költségeik és jobb minőségű döntéstámogató információkat tudtak kinyerni a rendszereikből.

Erősödő fogyasztóvédelem a digitális piacokon

Erősödő fogyasztóvédelem a digitális piacokon

2018. október 15.
A digitális piacokon megjelenő új üzleti modellek korábban nem ismert és egyre összetettebb problémákat vetnek fel, amire a Gazdasági Versenyhivatal is reagál, ahogyan azt a szervezet digitális fogyasztóvédelmi stratégiája is mutatja. Az eddigi tapasztalatok alapján a szolgáltató vállalkozásoknak különösen körültekintően kell eljárniuk ügyfélkezelési gyakorlatuk és kommunikációjuk kialakításakor.

Tovább gyorsultak a régió technológiai cégei

2018. október 12.

Két magyar vállalkozás is szerepel a Deloitte Technology Fast 50 listán.

Optimisták a családi vállalkozások

2018. szeptember 10.

A családi vállalkozások kétharmada a bevétele és nyeresége növekedését prognosztizálja a következő 12 hónapra, derül ki a Deloitte Private felméréséből.

ÁFA-levonás – változások a holdingcégeknél

2018. augusztus 15.

Változások figyelhetők meg a holdingtársaságok ÁFA szempontból történő megítélésében az Európai Unió Bírósága által az elmúlt időszakban kiadott joganyagok alapján, ezért célszerű felülvizsgálniuk az eddigi gyakorlatukat.

Több millió eurós bírságot szabtak ki

2018. augusztus 06.

Több mint százmillió euró bírságot szabott ki négy, elektronikai cikkeket gyártó cégre az Európai Bizottság.

Éjfélig lehet jelentkezni a Technology Fast 50 Central Europe versenyre

2018. július 31.

A Deloitte idén már 19. alkalommal keresi a legdinamikusabban fejlődő innovatív vállalatokat.

A negyedik ipari forradalom lehetőségei

2019. február 25.

A vállalatok lelkesednek a digitális átalakulás számukra nyújtott előnyeiért, amelyekbe hajlandóak komolyabb tőkét fektetni - áll közleményben.

GDPR tapasztalatok a régióban

2019. január 30.

Előremutató „jó gyakorlatok” a piaci szereplők részéről, sok esetben aktív adatvédelmi hatóságok és kihívások – többek között ezek jellemezték a GDPR első félévét a kelet-közép-európai régióban a Deloitte szerint.