Ne legyen digitális lemaradás!

2017. március 02.

Olcsóbb internet, fejlődő digitális írástudás, ingyenes szoftverek, regionális 5G-fejlesztési központ – ilyenekben gondolkodik a kormányzat.

Beköszöntött a transzformáció időszaka

Beköszöntött a transzformáció időszaka

2016. július 07.
2016 júniusában immáron hatodik alkalommal rendezte meg az Informatika a Társadalomért Egyesület az Információs Társadalom Parlamentjét. A Magyar Országházban tartott két napos rendezvény során összesen 100 előadó és kerekasztal résztvevő volt, a rendezvényre több mint 1000 fő látogatott el. Az idei konferencia kiemelt témája a Digitális Jólét volt – erről osztotta meg véleményét az infokommunikációért felelős döntéshozók és ágazati vezetők köre, valamint itt mutatta be eddigi eredményeit és célkitűzéseit a Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos által vezetett Digitális Jólét Program.

Online tanfolyamot indít a Google Magyarországon

2016. március 17.

Az ingyenes kurzusokra várják a vállalkozókat, diákokat, és mindenkit, aki tudatosabban és hatékonyabban szeretné használni az internetet üzleti céljai érdekében.

A digitális oktatás pszichológiáját kutatta a Telenor

2016. február 18.

A Telenor digitális oktatási programjában részt vevők bevonásával hatástanulmány készül, amelynek eredményei felgyorsíthatják a digitális eszközök és módszerek széles körű bevezetését az oktatásba.

Hogyan állunk digitális képességek terén?

Hogyan állunk digitális képességek terén?

2015. július 29.
Különösen az okoseszközök kapcsán érzékelhetőek hiányosságok, az általuk nyújtott lehetőségeket korántsem használják ki teljes körűen.
Kampány a viselkedésalapú reklámozásról

Kampány a viselkedésalapú reklámozásról

2015. április 03.
A cél a fogyasztók megismertetése a érdeklődés- és viselkedésalapú reklámozás hátterével és a döntési lehetőségekkel, ezáltal a bizalom erősítése.

Salgótarjánban folytatódik a Digitális Közösség Program

2014. március 18.

A miskolci jelentkezők pályázatait már kiértékelték, összesen 17 ezer laptopot adnak át. A kormány a szélessávú elérés kiterjesztésére is ígéretet tett.

Interjú a svéd Kalózpárt alapítójával

2012. május 09.

A digitális technológiák hatása kettős: egyfelől minden korábbinál nagyobb lehetőséget adnak az állampolgároknak a kormányok tevékenységének kontrollálására, a transzparencia növelésére, másfelől a politikusok számára is módot teremtenek az emberek ellenőrzésére. Az, hogy soha nem látott szabadság vagy orwelli idők jönnek-e, elsősorban azon múlik, hogy kié lesz az interneten a hatalom – véli az Enter!Digital konferencia alkalmából Magyarországra érkező Rick Falkvinge. A svéd Piratpartiet (Kalózpárt) alapítóját a Foreign Policy magazin tavaly a világ száz legjelentősebb gondolkodója közé választotta, nemrégiben pedig a Time magazin jelölte a legbefolyásosabbak közé.

Rosszabbul értjük a digitális szövegeket

2011. június 28.

A diákok családi háttere és a netes hozzáférés korlátozottsága lehet az oka, hogy kevésbé tudják a digitális szövegeket értelmezni, mint a printet.

A magyar tudomány ünnepe az online térbe költözik

20 órája

A Földön kívüli élet, a jövőkutatás, a számítógépes nyelvészet, a digitális oktatás, a hálózattudomány és a fertőzések terjedésének előrejelzése is napirendre kerül a november 3. és 30. közötti eseménysorozaton.