Az e-könyvek mentik meg az olvasást?

2014. február 21.

A felnőtt netezők többsége kevesebbet olvas könyvet, mint öt évvel ezelőtt. A könyvolvasással töltött idő csökkenésének megállításában vagy akár növelésében az e-könyveknek vitathatatlan szerepük lehet.

Dupláznak az okoseszközök

2014. január 07.

Arányaiban bombasztikus növekedést produkál a következő években az okostévék piaca, de így is lesz még hová terjeszkedni.

E-könyv áruházat indít a Magyar Telekom

2013. október 17.

A a ’txtr-rel partnerségben indítják el a szolgáltatást.

Starcz Ákos a Médiapiac rádióműsorban

2013. október 02.

Szeptember 23-án Starcz Ákossal, a Shopline vezérigazgatójával beszélgettünk a 90.9 Jazzy Rádióban.

Nook: nuku

2013. július 22.

Levonta a személyes konzekvenciákat a Nook-projekt kudarcaiból a Barnes&Noble amerikai könyvkereskedelmi hálózat első számú vezetője.

Húz a Nook

2012. december 04.

Nagyot dobtak a Barnes&Noble második negyedéves számain az elektronikus könyvek és a hozzájuk szükséges olvasók. Pedig utóbbiak ára igencsak esett.

Japánba megy a Kindle

2012. október 29.

Olyan piacon próbál szerencsét elektronikus könyvolvasójával az Amazon, amely egy kis túlzással e-book mentesnek is nevezhető.

Európába jön a Nook

2012. augusztus 29.

Megkóstoltatja a nemzetközi piaccal is e-olvasóit az amerikai Barnes & Noble könyvescég, de a jelek szerint óvatosan nyitnak az öreg kontinens felé.

Könyvtárból nem kell e-

2012. június 25.

Bármennyire is beleszerettek az amerikaiak a mobileszközökbe, a többségnek még nem esett le, hogy ingyen is letölthet könyveket – állítja a Pew intézet.

Már minden harmadik netezőnek van okostelefonja

Molnár Judit 2012. május 03.

Fél év alatt 7 százalékponttal - 31 százalékról 38 százalékra - emelkedett a kütyütulajdonosok aránya a hazai internetezők táborán belül. A növekedés elsősorban az okostelefonok térhódításának köszönhető: összességében 34 százalék használ már ilyen, internetezésre is alkalmas mobilkészüléket. A kicsi, modern, high-tech eszközök forradalma tehát tovább folytatódik, erre utal az is, hogy a Hungarian Gadget Index (HGI) elérte a 14 pontot.