Internet karácsonykor: összeköt és programot ad

Internet karácsonykor: összeköt és programot ad

2016. december 15.
Az internet a karácsonyi időszakban is nélkülözhetetlen a család összetartásában. Összeköt minket a tőlünk távol lévő szeretteinkkel és barátainkkal, de a tipikus karácsonyi programnak számító film , sorozat- és műsornézésben is egyre meghatározóbbá válnak az internetes lehetőségek. Bár karácsonykor egyértelműen az élő tévéműsorok dominálnak, tízből hat válaszadó már online (is) fogyaszt mozgóképes tartalmakat – derül ki az eNET – Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” friss kutatásából, amely a karácsonyi internethasználattal foglalkozik.

Amit az internettől kapunk karácsonyra

2016. december 01.

Az idei évben várhatóan kétmillióan fogják karácsonyi ajándékaikat online (is) megvásárolni, és netezésre alkalmas eszközök is szép számban lesznek a fa alatt.

Közösségi gazdaság – már nemcsak a spájzban vannak

Közösségi gazdaság – már nemcsak a spájzban vannak

2016. november 29.
A hazai internetezők valamivel több, mint harmada hallott a közösségi, megosztáson alapuló gazdaság fogalmáról, és minden ötödik internethasználó részese is annak – derült ki az eNET online kérdőíves kutatásából.
Mobilnet: nem csak nyáron kellesz!

Mobilnet: nem csak nyáron kellesz!

2016. szeptember 27.
Az okostelefonok és a tabletek terjedésével a mobilnet-használók tábora is folyamatosan bővül: mára hazánkban számuk eléri a 2 millió 600 ezer főt. Bár a mobilnet szerepe a nyári pihenés, kikapcsolódás során felértékelődik, az év többi időszakában sem tudtunk már meglenni nélküle: mindig és mindenhol használjuk. Az eNET – Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” kutatása a mobilinternet-használatot vizsgálta.
Olimpiai lázban a netezők

Olimpiai lázban a netezők

2016. augusztus 17.
A felnőtt magyar internetezők elkötelezett szurkolók: 69 százalékuk tervezi figyelemmel kísérni a riói olimpiát. Tízből heten minden olyan versenyszámra kíváncsiak, amelyben magyar sportoló sikeréért szoríthat.

A jó mobilreklám ismérve, hogy tájékoztat

2016. június 09.

A mobiljukon netet használók 79 százaléka szokott készülékén mobilhirdetésekkel találkozni. Nekik fontosabb, hogy egy mobilreklám tájékoztasson, mint hogy szórakoztató legyen.

Átadták az Év Internetes Kereskedője 2016 díjakat

Átadták az Év Internetes Kereskedője 2016 díjakat

2016. június 09.
Több mint 500 kis-, közép- és nagyvállalat szerepelt a jelöltek között. A nyertesek kiválasztásában a vásárlók, UX szakemberek és szakmai zsűri is közreműködött. Rekordszámú közönségszavazat érkezett, 23774-en érezték fontosnak, hogy beszavazzák kedvenceiket a döntőbe.

Minden 25. forintot a neten költünk el

2016. június 07.

Míg 2014-ben a vásárlások nettó átlagos értéke éppen csak elérte a 10 ezer forintot, addig 2015-ben a 11 400 forinttal már újabb csúcsokat jelentő magasságokat hódít.

Jó ügyért is játszanánk

2016. május 03.

A bárhol és bármikor játszható mobiljátékok népszerűsége dinamikusan nő: hazánkban mára 2,8 millió okostelefon-használó és 1,1 millió tablethasználó szokott készülékén mobiljátékokkal játszani – derül ki az eNET – Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” friss kutatásából.

Mit gondolnak a magyar netezők az autistákról?

2016. április 12.

Száz emberből egy autista. Az eNET – Telekom friss kutatása autizmussal kapcsolatos ismereteket és attitűdöket vizsgált a felnőtt internetezők körében.

Tovább nő a tét

2017. november 17.

2017-ben 3,3 millió felnőtt magyar internetező tervezi, hogy vásárol Black Friday akciókban.