Kötelezettségvállalással zárult a Google elleni versenyfelügyeleti eljárás

Kötelezettségvállalással zárult a Google elleni versenyfelügyeleti eljárás

2018. augusztus 31.
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Google LLC (Google) tájékoztatási gyakorlatát vizsgálta a Google-fiókban elérhető „Internetes és alkalmazástevékenység”, a „Hirdetések személyre szabása” funkciók valamint az Allo chatkliens adatkezelésével, továbbá a chatkliens végpontok közötti titkosításával összefüggésben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

Elmeorvos elé kerülhet a svéd újságíró vélt gyilkosa

2017. szeptember 05.

A feltételezett elkövető meghallgatását kedd délután tartják.

A GVH elfogadta a TEVA kötelezettségvállalását

2013. szeptember 13.

A TEVA Magyarország Zrt. (TEVA) vállalta, hogy „Edukációs kampányt” szervez, valamint visszatéríti a fogyasztóknak a Saballo 30x termékkel kapcsolatos hirdetéseiben szereplő ajánlott ár és a ténylegesen alkalmazott fogyasztói ár különbségét.

Eljárás a feltételezett dinnye kartell miatt

2012. augusztus 31.

A GVH szerint feltételezhető, hogy csorbította a piaci versenyt a dinnye árával kapcsolatos egyeztetés, ami miatt a fogyasztók drágábban vásárolhatták meg a gyümölcsöt. Eljárás indul az Aldi, az Auchan, a CBA, a Lidl, a Spar, a Tesco, a Magyar Dinnye Szövetség és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanáccsal szemben versenykorlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt.