Folytatódott a növekedés a piackutatói szektorban

Folytatódott a növekedés a piackutatói szektorban

2016. október 13.
2015-ben 3,3%-kal nőtt Magyarországon a piackutató cégek árbevétele, derül ki a Piackutatók Magyarországi Szövetségének (PMSZ) legfrissebb adataiból. A nemzetközi piac ugyanebben az időszakban hasonló, 3,5%-os nominális növekedést produkált.
Az olvasók többsége magas státuszú és végzettségű nő

Az olvasók többsége magas státuszú és végzettségű nő

2016. szeptember 14.
A NOK-TGI kutatási módszertana szerinti az ötfokú skálán megkülönböztetett Esomar A és B státuszúak – a két legnagyobb vásárlóerővel rendelkező „elit” típusok – felülreprezentáltak a nyomtatott lapok olvasói körében.

Változás a közterületi kutatások területén

2016. január 22.

Az OH Monitoring Kft. a TNS Hoffmannal való, más médiaszegmenseket érintő eddigi szakmai együttműködését kiterjesztette a közterületi kutatások területére is, így 2016. januártól a két cég együttműködve, konzorciumban végzi a közterületi kutatásokat.

Big data a Piackutatás Napján

2013. április 30.

Mit kezdhet a piackutatás az adatáradattal? Erről esik szó május 7-én.

Ismét Piackutatás Napja

2012. november 20.

A Budapesti Corvinus Egyetem Marketing és Média Intézete november 27-én rendezi meg a konferenciát.

Felértékelődik az adatvédelem

2012. március 28.

A januárban életbe lépett új adatvédelmi törvény és a területet felügyelő új hatóság felállása apropóján tartott adatvédelmi workshopot a Piackutatók Magyarországi Szövetsége (PMSZ). Mint kiderült, az önszabályozottan működő kutatási szakma nem szerepel az adatvédelmi panaszlisták élvonalában. A hatóság konstruktivitást ígér, az Esomar pedig konstruktivitást kér a helyi szakmai szervezetektől.

Adatvédelmi workshop a PMSZ-től

2012. február 07.

Február 29-én rendezi meg a szakmai szövetség a workshopot, amely ESOMAR társrendezvény is lesz.

Piackutatás, ÁVH, klikonómia

2011. május 16.

A Piackutatás Napja alkalmából Budapesten járt Dieter Korczak, az ESOMAR elnöke. A piackutató szakma előtt álló kihívásokról beszélgettünk a szakemberrel. Szó esett többek között arról, hogy elveszíti-e az önállóságát a piackutató, ha beül az ügyfélhez, s van-e értelme az ISO minősítésnek. A globális szervezet vezetője emellett elég karakteres véleményt formált a közösségi médiában végzett kutatásokról, ezek némelyikét a KGB-hez és társaihoz hasonlítva.

Beüljön-e a piackutató a megbízóhoz?

2011. május 11.

A piackutatás hagyományos modellje mára kevéssé működőképes, az új utakkal kapcsolatban viszont megoszlanak a vélemények. A Piackutatás Napján előkerült egyik sarkallatos kérdés a kutató-ügyfél kapcsolat szorosabbá tételének igénye, s ennek módja volt.

Ismét Piackutatás Napja

2011. április 28.

Az eddigiekhez hasonlóan a Corvinus Egyetemen rendezik meg a szakmai eseményt, amely az EU-elnökséghez kapcsolódóan európai kitekintéssel bővül.