″A Bizottság enyhítése történelmi léptékű″

2020. április 14.

Dr. Kocsis Márton, a CERHA HEMPEL Dezső és Társai Ügyvédi Iroda versenyjogi csoportjának vezetője szerint a Bizottság döntése nagy segítséget jelenthet az egészségügyi rendszerek összeomlásának elkerülése érdekében.

NMHH: ellátják a hazai hírközlési hálózatok a megnőtt igényeket

2020. március 20.

Az elmúlt napok tapasztalatai azt mutatják, hogy Magyarországon a megnövekedett igényeket is ki tudják elégíteni a hírközlési hálózatok - tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtökön az MTI-t.

Nyíregyházára érkezik a Road Trip Project

2019. szeptember 17.

Európa több mint harminc régiójával, köztük Észak-Alfölddel ismertet meg nyolc fiatalt az Európai Bizottság által indított Road Trip Project.

Az Airbnb módosítja gyakorlatát

2019. július 12.

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy a szálláshelyek online piacterét üzemeltető Airbnb az uniós fogyasztóvédelmi hatóságokkal folytatott tárgyalások nyomán összhangba hozta működését az uniós jogi normákkal.

Újabb felszólítás érkezett az EKÁER rendszer módosítására

2019. január 29.

Az Európai Bizottság immáron második alkalommal adott hangot azon álláspontjának, amely szerint a magyar elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrzési rendszer (EKÁER) nincs összhangban az irányadó európai szabályozással.

Nem csak a nagyvárosok lakói szívnak rossz levegőt

Nem csak a nagyvárosok lakói szívnak rossz levegőt

2018. október 17.
A napokban nem számíthatunk rá, hogy javulna Magyarország levegője, és nem csak a fővárossal van gond, számos vidéki település levegőminősége sem megfelelő. Budapesten kívül különösen rossz a helyzet Kazincbarcikán, Miskolcon, Sajószentpéteren, Debrecenben és Pécsett – derült ki az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat beszámolójából. A magyar légszennyezettségi helyzetre már az Európai Bizottság is felfigyelt, olyannyira, hogy bíróság elé idézte hazánkat a szállópor határértékének túllépése miatt. A rossz minőségű levegő káros az egészségre, ugyanis hosszútávon növelheti a szív, a tüdő, az érrendszeri és a légzőszervi megbetegedések kialakulásának kockázatát.

Jelentős változásokra kell készülniük a hazai cégeknek

2018. szeptember 20.

Számos, a hazai vállalkozásokat is érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD) - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

Több mint 111 millió euróra bírságolt az Európai Bizottság árrögzítés miatt

Több mint 111 millió euróra bírságolt az Európai Bizottság árrögzítés miatt

2018. augusztus 08.
Az Európai Bizottság (továbbiakban: EB) négy nagy háztartási elektronikai céget (Asus, Philips, Pioneer és Denon & Marantz) sújtott több, mint 111 millió eurós bírsággal – tájékoztatott a CHSH Dezső és Társai Ügyvédi Iroda. Az eljárás 2017 februárjában indult meg, ugyanis felmerült annak a gyanúja, hogy az említett cégek meghatározzák, hogy az online kereskedőik (tipikusan web áruházak, amelyeket kisebb vállalkozások üzemeltetnek) milyen áron értékesíthetik tovább termékeiket.

Több millió eurós bírságot szabtak ki

2018. augusztus 06.

Több mint százmillió euró bírságot szabott ki négy, elektronikai cikkeket gyártó cégre az Európai Bizottság.

Google: Az Android több választási lehetőséget teremtett, nem kevesebbet

Google: Az Android több választási lehetőséget teremtett, nem kevesebbet

2018. július 18.
Ha androidos telefont vásárolunk, akkor a világ két legnépszerűbb mobilplatformjának egyikét választjuk – egy olyat, amelyik nagy mértékben járult hozzá a világszerte kapható mobiltelefonok választékának bővítéséhez - írta a társaság az Európai Bizottság versenyjogi határozatával kapcsolatosan.

SzínpadON - Néptánc, népzene az otthon kényelmében

17 órája

Az alapításának huszadik évfordulóját 2021-ben ünneplő Hagyományok Háza adventi meglepetéssel készül közönségének. A folyamatosan bővülő műsorfolyamba online tudnak bekapcsolódni a nézők.