Megújult a hírközlési piacszabályozás

2015. április 02.

A jogértelmezés egyszerűbbé vált, a fogyasztók jogosítványai pedig kibővültek, így például egyszerűbb elállni a szerződésektől.

Megújul a hírközlési fogyasztóvédelem

2015. március 30.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szakmai és társadalmi egyeztetést követően újrarajzolta a hírközlési fogyasztóvédelem alapjait.

Hogyan lehet jobbá tenni az internetet, és hogyan segíthet ebben az állam?

Hogyan lehet jobbá tenni az internetet, és hogyan segíthet ebben az állam?

2015. március 02.
A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete – korábbi szakértői anyagaik alapján – kilenc pontban foglalta össze a legfontosabb közpolitikai célokat.

Elmarasztalta a Vodafone-t a GVH

2014. november 14.

A hivatal döntése szerint a Vodafone jogsértő összehasonlító reklámokat tett közzé, egyúttal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a „Legek Hálózata” kampánya folyamán. A jogsértés elkövetéséért 125.000.000 forint bírságot szabtak ki.

Megtévesztő tévéreklámok miatt bírságolták a Telekomot

2014. október 29.

A GVH döntése szerint a Magyar Telekom 2013 őszén az üzletfelek megtévesztésére alkalmas tájékoztatást adott üzleti díjcsomagjai áráról. A bírság 90 millió forint.

110 milliós GVH-bírságot kapott a Vodafone

2014. október 08.

A GVH szerint a Vodafone RED VitaMAX tarifacsomag népszerűsítése során lényeges információt hallgattak el, ezzel megtévesztve a fogyasztókat.

Megbüntette az EZO.TV-t a GVH

2013. december 09.

A tanulság: a gondos műsorkészítő a kiválasztott jóshoz kapcsolja az ügyfelet.

Elégedett az EU az önszabályozás működésével

2013. november 14.

Kerekasztalt tartottak OBA (online viselkedésalapú reklámozás) témában. A magyarok most a sikertörténetek között szerepelnek.

GVH: megtévesztett a Ryanair

2013. szeptember 27.

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Ryanair Limited megtévesztette a fogyasztókat a kedvezményes áron kínált repülőjegyek reklámjaival.

Varsói vizsgálat

2013. május 21.

Hamarosan kiderülhet, hogy szagot fogott vagy árnyékra vetődött a varsói versenyhivatal, amikor két nagy helyi fizetőstévé-szolgáltató ellen indított vizsgálatot.

NFH-ÖRT vezetői találkozó

2016. január 6.

Dr. Szente István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója és dr. Kriesch Attila, az Európai Fogyasztói Központ igazgatója a helyszínen ismerkedett az ÖRT munkájával.

Megtévesztő ajánlás miatt bírságolt a GVH

2015. szeptember 28.

A GVH megállapította, hogy jogsértő módon reklámozták a 105-Deuterium Water Balance elnevezésű terméket, mert az ivóvizet „A Magyar Rákellenes Liga ajánlásával!” szlogennel hirdették.

Elégedettek vagyunk a távközlési szolgáltatókkal

2015. augusztus 17.

A mobiltelefon-szolgáltatókkal a leginkább elégedettek a fogyasztók, de a fogyasztói jogokat védő állami intézmények is megállták a helyüket – derül ki az NMHH felméréséből.