Varsói osztályintő

2012. november 20.

A helyi médiapiac legnagyobb szereplőit is érinti a varsói fogyasztóvédelmi hivatal egyik minapi döntése, ami akár sokba is kerülhet.

Tisztelt Vásárló! Program indul a fogyasztóbarát kommunikációért

2012. szeptember 21.

A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség Tisztelt Vásárló néven fogyasztói programot indít az Origo-val közösen. A program közvetítő szerepet kíván vállalni a vásárlók, a marketingkommunikációs tevékenységet folytató cégek, és az illetékes hatóságok között azért, hogy a kommunikáció vásárlóbarát formában valósuljon meg. A program egy fogyasztói felméréssel indult, amely egyértelműen rávilágít arra, hogy a vásárlók oldaláról is van igény az alaposabb tájékoztatásra.

Húszéves az európai önszabályozás

2012. július 10.

Húsz éve három, komoly önszabályozói hagyománnyal rendelkező ország alapította az európai reklámipar önszabályozó testületeit tömörítő EASA-t. A szervezet azóta húsznál több, nem kizárólag európai tagot tudhat soraiban, és Fazekas Ildikó elnök szerint mostanra talán sikerült átvinni azt a gondolatot a politikánál is, hogy az önszabályozás jó alternatíva. Ez azért fontos, mert nem csupán arról van szó, hogy mit szabad és mit nem a hirdetőnek. A fogyasztó túlvédése közvetett módon ahhoz vezethet, hogy ellehetetlenül az értékes tartalmak gyártása.

Facebook Nagy Testvér

2011. december 13.

A német fogyasztóvádelmi miniszter az illetékes amerikai hivatalnál tett panaszt a közösségi oldal adatkezelési gyakorlata miatt.

Nem sértettek törvényt a dohányzó villalakók

2011. május 25.

Két ügyben indított eljárást a Füstirtók Egyesülete, a fogyasztóvédelmi hatóság nem adott nekik igazat.

Együttműködik az ÖRT és a FEOSZ

2011. január 20.

A megállapodás célja a fogyasztóvédelem hatékonyságának növelése, mind az általános, mind az egyedi panaszos ügyekben.

A GVH folytatja a versenykultúra-fejlesztést

2015. április 8.

A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületével kötött megállapodás alapján a tanácsadás ismét elérhető lesz az öt vidéki nagyvárosban tavaly megnyitott Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodákban.

Megújul a hírközlési fogyasztóvédelem

2015. március 30.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szakmai és társadalmi egyeztetést követően újrarajzolta a hírközlési fogyasztóvédelem alapjait.