Stubnya Bencéé a Minőségi Újságírásért-díj

2018. május 24.

Az Index munkatársa lakáshitelekról szóló cikkét értékelte a zsűri.

Az újságírók védelme

Az újságírók védelme

2017. június 22.
A Főszerkesztők Fóruma, a Magyar Lapkiadók Egyesülete, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége képzést szervezett az újságírókat és munkájukat védő jogszabályokról.
Új média-önszabályozási fórum indul szakmai szervezetek összefogásával

Új média-önszabályozási fórum indul szakmai szervezetek összefogásával

2015. december 07.
A Főszerkesztők Fóruma kezdeményezésére létrejött Korrektor mögött széleskörű szakmai összefogás áll, így többek között a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) és a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) is az alapítók közé tartozik. Az etikai kódex 2012-es elfogadása után ez a következő nagy lépés a minőségi sajtó felelős, transzparens és számonkérhető működése felé.

Milyen lesz az újságírás 20 év múlva?

2015. november 26.

Többek között ezzel foglalkozik egy december 7-i konferencia.

A Főszerkesztők Fóruma határozottan kiáll a szerkesztői szabadság mellett

2014. június 05.

Állásfoglalás az Origo-ügy kapcsán.

Vita a média sokszínűségének lehetőségeiről

2013. december 17.

A média sokszínűségének mikéntjéről, a szabályozás lehetőségeiről és a független újságírásról is szó volt Az európai médiaszabályozás aktuális kihívásai című nemzetközi konferencián Budapesten.

Weyer Balázs a Médiapiac rádióműsorban

2013. szeptember 04.

Augusztus 26-án Weyer Balázs újságíróval, a frissen indult Poszt főszerkesztőjével beszélgettünk a 90.9 Jazzy Rádióban.

Egyeztetést javasolnak reklámadó ügyben a szakmai szervezetek

2013. május 27.

A teljes kommunikációs iparágat érintené a jelen formájában inkább médiaadónak tekinthető tervezet.

NMHH: kisgyereket alázott a TV2

2012. április 20.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) 10 millió forint nagyságú büntetést rótt ki a TV2-re, mert ″egy szexuális visszaélés gyermekkorú áldozatát ismételten megalázó módon szerepeltette a Tényekben″. Maga a TV2 is vizsgálódott az ügyben.

Forrpontok

2012. április 18.

A Schmitt Pál plágiumügye körül kialakult helyzet számos médiaszakmai tanulsággal is szolgált. A Heti Válasz évekig építette a hiteles konzervatív médiamárka imázsát, amit egyetlen lépéssel sikerült alaposan megtépáznia: Stumpf András online megjelent publicisztikáját Borókai Gábor főszerkesztő utólag levette a lap weboldaláról, majd azt is megindokolta, miért. A Heti Válasz önreflexiója, az MTVA ténykedése vagy az ügyet kirobbantó HVG Online szerepe számos kérdést vet fel. Ezek kapcsán beszélgettünk Borókai Gáborral szerkesztőségi márkaépítésről, közmédiáról, oknyomozásról.

Japán márka tarolt a Best Cars díjátadóján

2 napja

A Central Médiacsoport székházában adták át a Best Cars 2020-as díjait. A tíz országban zajló, az olvasók kedvenc autóit kereső szavazás során vizsgálták az autóvásárlási és -használati szokásokat is.

Charlie A Dal színpadán vendégszerepel

2 napja

Két évvel a Szekeres Adriennel közös fellépése után Charlie most szólóban tér vissza a nézők elé a Jég dupla whiskyvel című számával szombaton A Dal színpadán.