Horvát János: „Mindig az új dolgok érdekeltek”

Horvát János: „Mindig az új dolgok érdekeltek”

2020. október 05.
Noha a hatvanas évek közepe óta része a magyar televíziózásnak, magára sohasem tekintett televíziósként. Kívülálló volt, akiről kevesen tudják, hogy színészkedett is. Horvát János újságíró, diplomata, az első Riporter kerestetik győztese, A Hét és a Napzárta című műsor alapítója, egykor az MTV 2-es csatornájának igazgatója és a Sport TV elnöke, volt kubai nagykövet, akinek nincs dicsőségfala, az életének furcsa kurflijaira viszont szívesen emlékezik.

Oknyomozókat támogatnak

2016. július 08.

A Független Médiaközpont pályázatot hirdet szakmai tapasztalattal rendelkező újságíróknak tényfeltáró riportok készítésére.

Milyen lesz az újságírás 20 év múlva?

2015. november 26.

Többek között ezzel foglalkozik egy december 7-i konferencia.

Adatújságírást támogató program indul

2015. november 18.

Előadásokkal, workshopokkal és egy adatújságíróknak szóló díjjal indít fiatal újságírókat és az adatújságírást támogató közös programot az Asimov Alapítvány, a Független Médiaközpont és a Google.

Pályázat leendő oknyomozó újságírók számára

2015. április 15.

A program keretében az újságírás iránt elkötelezett résztvevők egy tapasztalt mentor segítségével dolgozhatnak a kiválasztott témán.

Mentori program fiatal újságírók számára

2015. január 28.

A Független Médiaközpont programjára nők jelentkezhetnek, a feltétel legalább 2-3 éves, bármely médiaágazatban szerzett újságírói tapasztalat.

Tényfeltáró riportokat várnak

2014. november 20.

November 24-ig lehet pályázni a Független Médiaközpontnál.

Megalakult a Főszerkesztők Fóruma

2012. január 19.

Közös etikai irányelveket fogadtak el a magyar média meghatározó szereplői, akik egyesületet is létrehoznak ezek betartására és terjesztésére. Ennek már korábban is nekifutottak, több év után végre összejött a kezdeményezés. A sajtótájékoztatón elhangzott: bár látszólag evidenciákról van szó, a kihívások és a nyomás csak nőtt a válság alatt, így minden korábbinál szükségesebb, hogy ki is mondják az alapigazságokat. Elhangzott többek között az is, hogy az avíttas újságírói szervezetek mellett lehetne alternatívát kínálni.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

7 órája

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)