Rekord: 9,6 milliárd euró volt a beszedett jogdíj mértéke

Rekord: 9,6 milliárd euró volt a beszedett jogdíj mértéke

2018. november 29.
Megjelent a 121 ország 239 jogkezelőjét tömörítő, összesen négymilliónál is több alkotót képviselő nemzetközi szervezet, a CISAC a 2017-es, globális adatokat összefoglaló éves jelentése. Az Artisjus a top 10-ben van a GDP-arányos jogdíjbeszedésben, a hetedik helyen, a GDP 0,035%-ával.

Tovább javultak a gazdasági kilátások

2014. szeptember 26.

A három százalékot is meghaladhatja a GDP-növekedés idén hazánkban, Európát a kommunikációs iparág húzhatja – derül ki az EY legfrissebb negyedéves Eurózóna Előrejelzéséből.

A kommunikációs szektor húzhatja az eurózónát

2014. július 09.

A valutaunió GDP-je 1 százalék feletti ütemben bővülhet a következő években, a magyar növekedés idén a három százalékot is megközelítheti.

A reklám jó, a reklám fontos

2013. október 21.

Az MRSZ és a PwC azt vizsgálta, milyen hatással van a reklám a gazdaságra és a társadalomra. Azon túl, hogy 10 forint addicionális reklámbefektetés 47 forinttal bővíti a gazdaság teljesítményét, nem elhanyagolható az árleszorító és az innovációs hatás sem. Emellett bizonyos társadalmi kérdések is így kerülhettek a fogyasztók látókörébe - hangzott el a sajtótájékoztatón.

1,5 millió új munkahelyet teremthetne az európai internetgazdaság

2013. március 14.

Az élen a svédek állnak. Ha minden piac így működne, vagy csak az amerikai szintet hozná, már jól járnánk.

Egyre jobban hajtja az internet a GDP növekedését

2011. május 31.

A McKinsey 13 piacot vizsgált, ezeken a GDP 3,4 százaléka származik az internetből. A svédeknél járul hozzá leginkább a net a GDP növekedéséhez. A BRIC-országok közül India van az élen e szempontból, s az oroszok kullognak a leghátul.