Az egyik legjobb ügyfélélmény a Generali kárrendezése

2017. november 28.

A Generali Biztosító kárrendezési fejlesztéseivel bekerült a Develor Legjobb Ügyfélélmény Projekt Díj 2017-es kiemelt pályázatai közé.

Közösségi mozgalmat indított a Generali

2017. október 05.

A biztosítótársaság a tegnapi napon jelentette be új globális kezdeményezését, a The Human Safety Net programot.

Karambolozz DTK-val!

Karambolozz DTK-val!

2017. szeptember 11.
Vagy törjél be Szilágyi Áronhoz! A Generali Előrelátó kampány a VR-élményen keresztül döbbenti rá a lakosságot arra, hogy odafigyeléssel és szokásaink megváltoztatásával sok esetben megelőzhető a kár – legyen szó a vezetés közbeni sms-ezés miatti balesetről vagy betöréses lopásról.

Applikációkat ajánl a mobilozó vezetőknek a Generali

2017. augusztus 17.

A mobilozás az új ittas vezetés: már 3 másodperc is végzetes lehet. Ha vezetés közben SMS-ezünk vagy csetelünk, 6-szor nagyobb esélyünk van a balesetre, mint ha ittasan ülnénk a volán mögé.

Díjazták a magyar munkáltatói márkaépítés úttörőit

Díjazták a magyar munkáltatói márkaépítés úttörőit

2017. március 20.
Ünnepélyes keretek között átadták az Employer Branding Award 2016 díjait azon munkáltatóknak, akik kiemelkedő munkáltatói márkaépítésükkel mutatnak példát a munkaerőpiac többi szereplője számára.

Mobil fizetési terminálokkal látják el a tanácsadókat

2017. február 03.

Az OTP Bank részvételével, december elején induló projekt első ütemében 350 db mobil fizetési terminál segíti majd az üzletkötők munkáját.

Az egészségnél csak egy aggasztóbb dolog van

2016. november 28.

Mint az a Generali online kutatásából kiderült, a 18-59 éves korosztály legnagyobb félelmei anyagi károkkal kapcsolatosak.

Új digitális ügynökség a hazai piacon

2016. november 03.

Digitális analitika, felhasználói élmény (UX) és keresőmarketing: ebben utazik a hazai ügynökségi piac egyik új szereplője, a Person leányvállalataként megalakult The Cave.

Újragondolták a Generali TestŐr kreatívkoncepcióját

2016. október 26.

A Person álmodta meg a biztosítóval szorosan együttműködve.

A dm, az E.ON és a Generali vehették át a MAF elismerését

A dm, az E.ON és a Generali vehették át a MAF elismerését

2016. október 26.
Sikeresen teljesítették a Magyar Adományozói Fórum Felelős Támogató Védjegy elnyerésének feltételeit, amely a stratégia, a menedzsment és az átláthatóság területeit átfogó szempontok alapján minősíti és hitelesíti a hazai vállalatok támogatói, társadalmi befektetési tevékenységeit.