Kevés kkv használ ma még felhőszolgáltatást

2013. január 25.

Hiába költséghatékony, helyfüggetlen és folyamatosan támogatott informatikai megoldások az úgynevezett felhő alapú (cloud) szolgáltatások, a magyar kis- és középvállalkozások töredéke él csak velük - derül ki az eNET-Telekom legfrissebb, KKV-k körében végzett felméréséből. E szerint a szolgáltatások bevezetésének egyik fő akadálya az ismeretek hiánya. Csak a KKV-k mintegy harmada hallott a cloud fogalmáról és alig több mint 3 százalékuk használja jelenleg. Ennek ellenére a felhő alapú szolgáltatásoknak van jövője Magyarországon is: a KKV-k körülbelül tíz százaléka be akarja vezetni a közeljövőben.

Radikálisan megváltozott információfogyasztás

2012. december 07.

Kettészakadt az internetezetők tábora a 30 év alattiakra és az idősebb korosztályokra. A két csoport más eszközökkel, másképp és másra használja a netet. A fiatalok számára ez lett a legfontosabb információforrás, de nem az írott szövegeket, hanem a filmeket, videókat, képeket keresik. A közösségi oldalak kiszorították az e-mailt, és egyre többen akarnak folyamatosan online lenni, vagyis akár az okostelefonjukkal szünet nélkül netezni. A fiatalok versenyelőnye hatalmas – derül ki az eNET – Telekom: „Jelentés az internetgazdaságról” című kutatásból.

A kiaknázatlan e-kereskedelmi lehetőségeket keresik

2012. november 07.

November 13-án hatodik alkalommal rendezi meg őszi konferenciáját a SzEK.org.

Kuponos piacot kutatott a GKIeNET és a Corvinus

2012. június 29.

Az online bónusz/kupon piac ugyanolyan dinamikával növekszik továbbra is, ahogy azt az előző évben láthattuk - állítja a GKIeNET és a Budapesti Corvinus Egyetem Infokommunikációs Tanszékének közös kutatása, mely piacvezetőnek egyébként a Bónusz Brigádot hozta ki.

A válság segíti is az e-kereskedelmet

2012. június 01.

A gazdaság kevés területén látni olyan mértékű növekedést, mint amit az internetes kereskedelem produkált 2011-ben – derül ki a GKIeNET – T-Mobile: „Jelentés az internetgazdaságról” májusban közzétett kutatásából. Az internetes vásárlás előnyei mellett a kedvezőtlen gazdasági környezet a lakosságot árérzékenyebbé teszi, és ez is kedvezően hat az internetes vásárlásra. A teljes magyarországi kiskereskedelem 2,4%-a már online módon történt.

Kétmilliárdot alkudott le a Bónusz Brigád

2012. február 13.

Az első milliárdhoz egy év kellett, a másodikhoz meg négy hónap.

Netes költéseink negyede a karácsonyra megy el

2011. december 07.

A becslések szerint idén 155 milliárd forintot költenek el az interneten a magyar fogyasztók. Kampány is indult az online vásárlás népszerűsítésére.

A mobiljátékok húzhatják az alkalmazás boltokat

2011. november 24.

A teljes használatban lévő mobiltelefon állomány negyede okostelefon a magyar piacon a GKIeNet és a T-Mobile által jegyzett internetgazdasági jelentéből. A kutatás most a mobiljátékokra fókuszált. E szerint az ügyességi és a logikai játékok a legnépszerűbbek, de lényeges mindeközben a közösségi élmény is. A kártya- és szerencsejátékok a legdrágábbak.

Még nincs táblagép forradalom

2011. május 02.

Idén várhatóan nagyságrendileg annyi táblagépet értékesítenek globálisan, mint netbookot. Ennek nyomán idén tömegtermékké válhatnak itthon is a tabletek, forradalomról viszont még korai beszélni – derül ki a GKIeNET – T-Mobile Jelentés az internetgazdaságról című kutatásából.

Már okostelefonról is bátran vásárolunk

2011. január 20.

Egyelőre a teljes e-kereskedelmi értékesítés 1,5 százaléka jött okostelefonokról. Összesen 35 milliárddal többet költhettünk tavaly, mint 2009-ben. Mobilról egyelőre inkább parkolójegyet, autópályamatricát szerzünk be, de az ár-összehasonlító alkalmazásokon keresztüli beszerzés is mind népszerűbb.