A GVH kifogásolható gyakorlatokat talált a vírusellenes termékek internetes árusításánál

2020. március 31.

A koronavírus-járványra tekintettel a GVH átvizsgálta a vírusellenesnek hirdetett termékeket, valamint védőmaszkokat kínáló webshopokat és több kifogásolható gyakorlatot is talál - írja az MTI.

„A fogyasztók helyzete nem könnyű”

„A fogyasztók helyzete nem könnyű”

Médiapiac 2020. március 29.
A Deloitte Legal ügyvédi iroda versenyjogi csoportjának vezetője, dr. Miks Anna szerint mindig az adott terméktől és a reklámállítástól függ, hogy mit lehet jogszerűen kijelenteni a kereskedelmi kommunikációban, ugyanis nincs általános válasz, esetről esetre dönthető el, hogy mi a jogszerű és mi nem az. De vajon hogyan lehet a koronavírus-helyzetben jogszerűen reklámozni, milyen eszközök állnak a márkák és a fogyasztók rendelkezésére, hogy tisztában lehessenek az alapvető szabályokkal azért, hogy egy hirdetés vagy vásárlás alkalmával megfontoltan dönthessenek? Kiderül a szakember Médiapiacnak adott interjújából.

Hogyan hathatnak az összehasonlító oldalak a fogyasztói döntésre?

2020. március 16.

A Gazdasági Versenyhivatal közzétette a digitális összehasonlító eszközöket érintő, fogyasztóvédelmi szempontból releváns megállapításokat tartalmazó piacelemzését.

Legyen körültekintő!

2020. március 13.

A Gazdasági Versenyhivatal a COVID-19 megbetegedésekre tekintettel az alábbiakra hívja fel a fogyasztók, a hirdetők, a hirdetések közzétevői figyelmét.

Hirdethető-e ingyenesként és biztonságosként a Viber?

2020. február 28.

A Gazdasági Versenyhivatal versenyfelügyeleti eljárást indított annak kiderítésére, hogy a Viber alkalmazással kapcsolatos egyes kereskedelmi gyakorlatok tisztességtelennek minősültek-e.

Kötelezettségvállalással zárult az „Év Terméke” díjazást vizsgáló versenyhivatali eljárás

2020. február 20.

A Gazdasági Versenyhivatal elfogadta a PRODUCT OF THE YEAR HUNGARY Kft. díjazási rendszerére és annak kommunikációja módosítására vonatkozó vállalásait.

670 millióra bírságolták a Telekomot

2020. február 19.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Magyar Telekom megtévesztette a fogyasztókat 0 Ft-os vagy kedvezményes készülékárakat reklámozó kampányaival - írják a közleményükben.

A Gazdasági Versenyhivatal is megkérdezi Bongot

2020. február 11.

Megsérthették a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát.

Gyermekeknek szóló reklámok miatt kapott bírságot a Béres Gyógyszergyár

2020. február 10.

A GVH megállapította, hogy a Béres Gyógyszergyár Zrt. jogsértő módon, közvetlenül szólított meg gyermekkorúakat az Actival Kid Gumivitamin egyes reklámjaiban. A hatóság 21 millió forintos bírságot szabott ki.

350 millióra bírságolták a Telekomot

2020. január 28.

A GVH megállapította, hogy a Magyar Telekom megtévesztette a fogyasztókat maximális sebességű hálózatot ígérő állításával „Most generáció” kampányában.

Legyen körültekintő!

2020. március 13.

A Gazdasági Versenyhivatal a COVID-19 megbetegedésekre tekintettel az alábbiakra hívja fel a fogyasztók, a hirdetők, a hirdetések közzétevői figyelmét.