150 millió forinttal járul hozzá a Gazdasági Versenyhivatal a magyar gazdaság újraindításához

2020. május 29.

A GVH 150 millió forintot utal vissza saját költségvetéséből a központi büdzsébe, hogy hozzájáruljon a koronavírus okozta veszélyhelyzet gazdasági kárainak enyhítéséhez és a magyar gazdaság újraindításához.

A közös európai fogyasztóvédelmi fellépés eredményeként több millió megtévesztő reklám tűnt el az online térből

2020. május 27.

Európai Bizottság és a tagállami fogyasztóvédelmi hatóságok koordináltan fésültek át weboldalakat, hogy feltárják, a fogyasztókat hol célozzák hamis állítások a koronavírussal kapcsolatos termékeket érintő hirdetésekben.

A GVH is részt vesz a nemzetközi ellenőrzésében

2020. május 08.

Csatlakozott azon európai fogyasztóvédelmi hatóságokhoz, akik az Európai Bizottság koordinálása mellett átfésülik az online platformokon a COVID-19 járvánnyal összefüggésben népszerűsített termékek reklámjait.

A GVH szerint elhamarkodott vásárlásra biztathatja a fogyasztókat az Alza

2020. május 06.

Versenyfelügyeleti eljárást indított az Alza.hu Kft.-vel és az Alza.cz a.s.-el szemben, mert úgy véli, hogy a vállalkozások a www.alza.hu weboldalon agresszív értékesítési módszert alkalmaznak.

Gigabírságot kapott a GVH-tól a Booking

2020. április 28.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2,5 milliárd forintos bírságot szabott ki abooking.com online szállásfoglaló portál üzemeltetőjére, egyúttal eltiltotta a holland vállalatot az agresszív értékesítési módszereinek folytatásától.

Reklámok és kartellek a koronavírus idején: ilyen versenyjogi szempontokra kell figyelni

2020. április 21.

A koronavírus-járvány hatására megszaporodtak az egészséget védő termékek hirdetései. A Kapolyi Ügyvédi Iroda szakértője a reklámokra vonatkozó legfontosabb versenyjogi szempontokat foglalta össze.

Együttműködik az ÁSZ és a Versenyhivatal

2020. április 21.

Szorosabbra fűzi együttműködését az Állami Számvevőszék és a Gazdasági Versenyhivatal.

Egyre nagyobb fókuszban az online reklámok

2020. április 17.

Erről beszélgetett dr. Miks Anna, a Deloitte Legal versenyjogi csoportjának ügyvédje a Gazdasági Versenyhivatal irodavezetőjével, dr. Zenisek Andreával.

Versenyhatósági eljárás indult az ÉkszerTV műsora miatt

2020. április 15.

A GVH versenyfelügyeleti eljárást indított az ÉkszerTv című műsort készítő Emporia Style Kft.-vel, valamint az azt közzétevő ATV Zrt.-vel szemben.

Hivatalosan is Rigó Csaba Balázs a GVH elnöke

2020. április 08.

Az eskü letétele után az új elnök átvette kinevezési okmányát.

Véget érhetnek a jogsértő Black Friday akciók

2020. július 10.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jelentős, összesen 892 millió forint bírságot szabott ki az Alza.hu webáruház üzemeltetőjére és cseh anyavállalatára Black Friday akciók tisztességtelen reklámozásával kapcsolatban.

Segíti a startupokba történő befektetést a GVH

2020. június 30.

A Gazdasági Versenyhivatal lezárta az informatikai képzési szolgáltatásokat nyújtó CodeCool Kft. felvásárlásához kapcsolódó versenykorlátozásokat értékelő eljárását.

Ágazati vizsgálatot indít a GVH

2020. június 5.

A GVH-hoz beérkezett jelezések szerint a televíziós műsorszolgáltatók a jelentősebb méretű műsorterjesztő vállalkozások számára kedvezőbb díjak mellett nyújtják szolgáltatásaikat, mint a kisebb műsorterjesztőknek.