Ezt olvastátok ti 2011-ben

2011. december 27.

Emlékeztető összeállítás a Médiapiac.com legnépszerűbb cikkeiből. Közösségi média, Amazon, Origo, Fluor Tomi a top10-ben.

Magyar tanácsadó a munkahelyi szabadságért

2011. december 08.

A Smartstaffot is jegyző Hajdu Zoltán csatlakozott a Worldblu nemzetközi tanácsadói hálózathoz. A demokratikus munkahelyeket minősítik.

1% ötlet 99% megvalósítás (x)

2011. november 07.

A HVG november 9-i szemináriuma a jó ötletek jó megvalósítására összpontosít. Az előadó Hajdu Zoltán. Még lehet jelentkezni!

Tanácsok munkát keresőknek VIII.: teendők sikeres interjú után

2011. augusztus 29.

Sorozatunk utolsó részében hálás témával foglalkozunk: mi a teendő, ha sikerült az állásinterjú. Az örömön túl persze ilyenkor is érdemes gondolkodni. Bár elvileg már az álláskeresés előtt átgondoltuk a céljainkat, azaz, hogy mire szeretnénk jutni a munkával, ilyenkor nem árt újra áttekinteni ezeket. Nem mindegy azonban, hogyan tűzzük ki a célt: annak egyedinek, mérhetőnek, reálisnak és időhöz kötöttnek kell lennie.

Tanácsok munkát keresőknek VII.: teendők sikertelen interjú után

2011. augusztus 22.

Bárkivel előfordulhat, hogy nem őt választják egy állásinterjú után. Az óriási különbség abban áll, hogy megtettünk-e mindent a sikerért vagy sem. Ez választja ugyanis el a sikertelen interjút a kudarcostól. Szerzőnk szerint a sikertelen interjúból építkezni is lehet, a kudarcosból, azaz az olyanból, amely során mi magunk sem tettünk meg mindent, már sokkal nehezebb. A tanult tehetetlenség nagy veszély, de szerencsére létezik tanult optimizmus is.

Tanácsok munkát keresőknek VI.: az állásinterjú

2011. augusztus 15.

Cikksorozatunk legújabb részében arra igyekszünk választ adni, hogy kivel és hogyan tárgyaljunk interjú helyzetben. Az, hogy mehetünk állásinterjúzni, azt jelenti, hogy az önéletrajzunk hatásosan kommunikálta az énmárkánkat, azaz jók vagyunk önmarketingben. A személyes találkozón az derül ki, hogy önértékesítésben is olyan jók vagyunk-e. Fejvadász-tréner szerzőnk 10+1 hasznos tanáccsal szolgál, s szót ejt a gyakran legnehezebbnek tűnő béralku kérdésről is.

Tanácsok munkát keresőknek V.: mit akar a leendő munkáltató?

2011. augusztus 08.

Nem működik, legalábbis csak erős megkötésekkel fogadható el az a hozzáállás, hogy mindegy mi a munkánk, a lényeg, hogy legyen valami. Fejvadász szerzőnk szerint érdemes nehéz gazdasági helyzetben több helyre elküldeni az önéletrajzunkat, de csak megfontoltan, s nem mindenáron. Azok a munkavállalók indulnak nagyobb eséllyel a munkaerőpiaci versenyben, akik megértenek és alkalmaznak néhány lényegi, a személyes márkákat érintő alapszabályt.

Tanácsok munkát keresőknek IV.: hogyan pozícionáljuk magunkat?

2011. augusztus 01.

Cikksorozatunk negyedik részében azzal foglalkozunk, hogy milyennek kell lennie egy önéletrajznak ahhoz, hogy hatékonyan nyisson utat az állásinterjúkhoz. Szerzőnk, Hajdu Zoltán szerint fontos ellenőrizni, hogy CV-nkből világosan kirajzolódnak-e a karriercélok, illetve a minket másoktól megkülönböztető alapértékek és képességek. Kulcsfontosságú önmagunk hiteles képviselete, s ebben sokat tanulhatnak az álláskeresők a nagyvállalatoktól is.

Tanácsok munkát keresőknek III.: hogyan legyünk jó önértékesítők?

2011. július 25.

Cikksorozatunk harmadik részében azzal foglalkozunk, hogy miként válhatunk jó ″önértékesítővé″ munkakeresési helyzetekben. Hajdu Zoltán fejvadász és tréner szerint ehhez elengedhetetlen a megfelelő, tudatosan is fejlesztett önismeret. S bármilyen meglepőnek tűnik is, az optimizmus sem puszta adottság, hanem nagyon is tanulható.

Tanácsok munkát keresőknek II.: mutasd meg, ki vagy!

2011. július 18.

Nyári tanácsadó cikksorozatunk második részében az énképpel, azaz a reális, az ideális és az elvárt énkép illesztésével, illetve a személyes USP-vel (unique selling point) foglalkozunk. Hajdu Zoltán fejvadász és tréner szerint bemutatkozásunk akkor hatásos, ha egyéni, megkülönböztető és hiteles, vagyis személyiségünkre alapozott.

Kódolatlan hetek júniusban is, a MinDig TV nézőinek

1 napja

Az Antenna Hungária megállapodásainak köszönhetően a MinDig TV nézői ingyenesen érhetik el május 31. és június 14. között a Kiwi TV-t, június 1. és június 14. között pedig a NatGeo Wild, a Paramount Channel és a Sport1 csatornát.