Botrány Svédországban: egy bűnözőt méltatott az állami tévécsatorna

Botrány Svédországban: egy bűnözőt méltatott az állami tévécsatorna

2021. január 07.
Az ismert rappernek korábban is számos ügylete volt már, pár napja pedig emberrablás miatt vette elő a rendőrség.
Távozott a tévéinterjúról Donald Trump az elfogult kérdések miatt

Távozott a tévéinterjúról Donald Trump az elfogult kérdések miatt

2020. október 27.
A magát függetlennek mondó CBS csatorna talán nem is olyan független, mint állítja magáról.
Bochkor Gábor: „Ugyanaz a szenvedély hajt”

Bochkor Gábor: „Ugyanaz a szenvedély hajt”

2020. október 13.
Nem annyira tudatos, mint inkább ösztönös ember. Rádiósként is csak azt a hangnemet igyekezett itthon meghonosítani, amit állandóan hallott, amikor bekapcsolta a rádióját Németországban, ahol fiatalkorát töltötte. Bochkor Gábor felnagyított szerepekről, példaképéről, Howard Sternről, jellemfejlődésről és arról, hogyan változott meg a személyisége az ismertség hatására.
Rónai Egon: „Az objektivitás a munkámmal kapcsolatban nem csak egy jelző”

Rónai Egon: „Az objektivitás a munkámmal kapcsolatban nem csak egy jelző”

2020. augusztus 05.
Ajándéknak tartja az élettől, hogy soha nem kellett olyan felkérésnek eleget tennie, amelyet ne szeretett volna elvállalni. Pedig sok szerepkörben kipróbálta magát, volt többek között sportriporter, popkulturális szakértő, programigazgató, reklámügynökség-tulajdonos. Jelen volt új médiumok születésénél is, de ma már nem feltétlenül az ilyen típusú kihívások hajtják. Rónai Egon az édesapjához fűződő viszonyáról, megosztó személyiségéről, az ATV-ről mint objektív hírforrásról és arról, hogyan lehet a tematikusan felépített gondolatok világában valódi újságírást folytatni.
Animal Cannibals: „Mi az a zenekar vagyunk, akiknek minden jó!”

Animal Cannibals: „Mi az a zenekar vagyunk, akiknek minden jó!”

Boros Norina 2020. június 10.
1989-ben ismertük meg őket, azóta eltelt 31 év, de a kannibálok népszerűsége máig töretlen. Biztosan sokakat nosztalgikus érzés fog el, amikor meghallja az elmúlt évtizedek olyan slágersorait, mint a „Budapest nyáron sokkal szabadabb”, „mindenki azt akarja” vagy „ez nem katasztrófa, csak karácsony”. A világsajtót is bejárta a hír, amikor Kate McKinnon amerikai színésznő hibátlan magyarsággal énekelte el az együttes egyik slágerét. Sikerük titka talán az, hogy alapvetően a könnyedebb formákat preferálják, így a vicces, de mondanivalóval bíró szövegeik szélesebb közönséghez is eljutnak. Nemrég vadonatúj dallal és hozzá forgatott videóklippel jelentkezett a rapcsapat. Ricsipível beszélgettünk.
Összetett hangészlelés: ez tesz minket emberré?

Összetett hangészlelés: ez tesz minket emberré?

Bodnár Erika 2020. május 01.
A harmadik trimeszterben a baba még vízen átszűrt, csontok és szövetek által torzított hangokat hall, elsősorban az édesanyja szívdobbanásait. Az újszülött képes felismerni a ritmusban fellelhető hibákat, ha az anyaméhben már hallotta a helyesen megkomponált dobjátékot, és sírásában felismerhető a hozzá beszélő felnőttek nyelvének dallama. Mindazonáltal a hangészlelési folyamat fejlődése csak a kamaszévekben fejeződik be, többek közt ez az oka annak, hogy szülőket sápasztóan hamis a cuki óvodások éneke. Ahogy Winkler István mondja: a hosszantartó fejlődésnek nagy a költsége, a saját hangunk pedig akár tükörnek is tekinthető. A Magyar Tudományos Akadémia Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetének vezetőjével, a Hang- és Beszédészlelési Kutatócsoport tudósával a hallásról és a hangészlelésről beszélgettünk a Médiapiac 2019-es 5. számában.
Rejtélyek vonzásában

Rejtélyek vonzásában

2020. január 06.
„Mindig izgat a lehetőség, hogy felfedezhetem az ezerarcú, sokszor megközelíthetetlen, karizmatikus hősök ezeregyedik arcát, új területeken is kalandozhatok: a lélek rejtelmes világában” – mondja Baló Júlia, akinek magyar és világhírű művészekkel készült interjúi etalonnak számítanak az újságírószakmában. Ahhoz, hogy az alanyai kendőzetlenül őszintén beszéljenek, neki is annak kell lennie. Magam is bármiről kérdezhettem, egyetlen dolgot kivéve: a családját ért tragédiáról.
Közösséget építünk

Közösséget építünk

Képmás Magazin 2019. október 15.
Egy régi-új szereplő erősödött meg a lappiacon. A Képmás magazin egyike a legstílusosabb lapoknak, hagyományos európai értékeket valló, középosztálybeli nőket céloz meg. Molnár-Bánffy Katát, a kiadó ügyvezetőjét kérdeztük.

Elindult a Médiapiac új rovata, az Alkotni születtünk!

2019. szeptember 24.

A magyar kultúra meghatározó alakjaival eredünk az alkotás és a kreativitás nyomába.

Jámbor lázadó

Jámbor lázadó

2019. május 31.
Ellentmondásos személyiség. Konfliktuskerülő és zárkózott, akinek egyik legnagyobb szenvedélye a boksz. Elmondása szerint mindig nagyon nehéz volt megfelelnie az elvárásoknak, miközben 1968 óta újságíró, minden cikkével megméretteti magát. Az általa készített interjúk valódi védjegyet jelentenek. A Nők Lapja ikonikus újságírója: Szegő András.