Az internetes zaklatások ötöde a közösségi médiában történik

Az internetes zaklatások ötöde a közösségi médiában történik

2020. július 01.
A cyberbullying az egyik legalattomosabb civilizációs jelenség: míg a támadók arctalanságba burkolózva okozhatnak életre szóló lelki sérüléseket, a fiatalkorú áldozatok mindössze tizede mer beszélni az őt ért sérelmekről. De vajon milyen jelei lehetnek annak, hogy a gyermeket online zaklatás érte, hogyan támogathatjuk a gyógyulásban és a védekezésben?

Fel kell készíteni a gyerekeket az online tér veszélyeire

2020. június 15.

Hangsúlyozza Pöltl Ákos, a Safe House Training System program alapítója.

A koronavírusnak köszönhetően megtanuljuk használni az internetet

A koronavírusnak köszönhetően megtanuljuk használni az internetet

Hegyi Henrietta 2020. március 23.
Nincs értelme szépíteni a helyzetet, a vírushelyzet sokak számára negatívumok sorozatát rejti magában, a kötelező szobafogságtól az állások elvesztéséig. Vannak azonban olyan területek, amelyekre kifejezetten jó hatással lehet az izoláció, ilyen például a digitális átalakulás egy részének felgyorsulása. Ez alkalmat teremt mind az otthon ülő közönség, mind pedig a hirdetők és cégtulajdonosok számára, hogy megtanulják jobban kihasználni az internet adta lehetőségeket.

A netezők a készpénzhasználat csökkenését várják az új rendszertől

2020. március 04.

Az azonnali fizetési rendszer bevezetését a felnőtt magyar internetezők 83 százaléka hasznosnak tartja.

2023-ra a mobilkapcsolatok több mint 10%-a 5G kapcsolat lesz

2020. február 19.

A Cisco legújabb Annual Internet Report előrejelzése szerint 2023-ra a világ mobilkapcsolatainak több mint 10%-át teszik majd ki az 5G kapcsolatok.

10 millió eurós pályázatot hirdet a Google

2019. május 24.

Június 28-ig jelentkezhetnek a Google pályázatára az európai internetbiztonsággal és adatvédelemmel foglalkozó szervezetek.

Két perccel kevesebbet tévéztünk 2018-ban

Két perccel kevesebbet tévéztünk 2018-ban

2019. február 06.
2018-ban a teljes népesség naponta átlagosan 4 óra 40 percet töltött a tévékészülékek előtt, 2 perccel kevesebbet, mint egy évvel korábban. Az egy főre jutó napi reklámnézési idő 31 perc volt, melynek során egy személy átlagosan 120 reklámfilmet látott.

A Google 5 + 1 tippje az online biztonságért

2019. február 06.

Mindannyian tudjuk, mennyire fontos az internetes biztonság. De vajon hányan tesznek valóban azért, hogy megvédjék magukat online?

Együtt egy jobb internetért!

2019. január 30.

A NGYSZ felkérésére hatóságok, informatikai cégek, civil szervezetek és gyerekek fognak össze, hogy a Biztonságos Internet Nap alkalmából felhívják a figyelmet a biztonságosabb és jobb internetezés fontosságára.

A gyerekek 13 százaléka napi 4 óránál is többet tölt a neten

2019. január 29.

A gyerekek 13,2 százaléka 4 óránál is több időt tölt el a világhálón napi szinten a legnagyobb magyar programozóiskola, a Logiscool kutatása szerint.