Jön a magyar Turning Points

2014. december 19.

Új prémiumkiadvánnyal jelentkezik a hazai lappiacon a Geomédia Kiadó, mely exkluzív szerződést írt alá a napokban a The New York Times Syndicate-tel. Ez alapján a kiadó gondozza az évente megjelenő Turning Points Global Agenda magyar nyelvű kiadványát.

Interjú a svéd Kalózpárt alapítójával

2012. május 09.

A digitális technológiák hatása kettős: egyfelől minden korábbinál nagyobb lehetőséget adnak az állampolgároknak a kormányok tevékenységének kontrollálására, a transzparencia növelésére, másfelől a politikusok számára is módot teremtenek az emberek ellenőrzésére. Az, hogy soha nem látott szabadság vagy orwelli idők jönnek-e, elsősorban azon múlik, hogy kié lesz az interneten a hatalom – véli az Enter!Digital konferencia alkalmából Magyarországra érkező Rick Falkvinge. A svéd Piratpartiet (Kalózpárt) alapítóját a Foreign Policy magazin tavaly a világ száz legjelentősebb gondolkodója közé választotta, nemrégiben pedig a Time magazin jelölte a legbefolyásosabbak közé.

10 kérdés Bodoky Tamáshoz

Szalay Dániel 2012. január 12.

Lapunk 10 kérdés rovatának ezúttal Bodoky Tamás tényfeltáró újságíró, az atlatszo.hu főszerkesztője volt a vendége. Az interjú print formában februárban jelenik meg, de a téma aktualitására való tekintettel ezúttal a netes előközlés mellett döntöttünk. Szóba került a WikiLeaks, az MTVA-sok sztrájkja és az Ab-döntések is.

Bezárhat a WikiLeaks

2011. október 26.

Az alapító szerint az év végére elfogy a pénzük az amerikai pénzügyi szolgáltatók ″blokádja″ miatt.

Kevesek szerint bajkeverő a WikiLeaks alapítója

2011. április 28.

Az Ipsos megkérdezése alapján messze többek szerint közérdekű Julian Assange tevékenysége, mint amennyien bajkeverőnek vagy épp hősnek látják.

Jön a Wikileaks-könyv

2010. december 31.

Cellamagányában is feltalálta magát a Wikileaks arca: Julian Assange könyvet ír. Persze nem ingyen: saját közlése szerint már talált is kiadót a műre, a cég pedig – a nemzetközi érdeklődésre számítva – egymillió angol font összegű szerződést írt vele alá.

Nem akarják nőknek hívni a nőket - itt az útmutató ellene

4 órája

Egy útmutatót adott ki a sajtónak a Women´s Liberation Front (WoLF) nevű szervezet többek között arról, hogy hogyan írjanak a nőkről anélkül, hogy megpróbálnák eltörölni vagy a háttérbe szorítani őket - írja a V4NA.