Megoldókulcs a médiapiacot leginkább feszélyező feladványokhoz

Megoldókulcs a médiapiacot leginkább feszélyező feladványokhoz

Médiapiac 2018. február 26.
Sikerrel zárult a Médiapiac idei első konferenciája, a Megoldókulcs. A múlthét szerdán, az impozáns Hotel Marriott Courtyard konferenciatermében tartott rendezvényen azok a jogi kérdések kerültek terítékre, amelyek a közeljövőben jelentős mértékben befolyásolják a médiapiac működését. Az ügyvédi irodákat, tévétársaságokat, kiadókat képviselő szakemberek, a hallgatóság számos kérdést tett fel az előadóknak, több témakörben is parázs diskurzus alakult ki.
Gigászok harca folyik Brüsszelben

Gigászok harca folyik Brüsszelben

Médiapiac 2018. február 20.
A titánok harca zajlik az orrunk előtt: javában folynak az egyeztetések az Európai Unió legfelsőbb szintjein arról, hogy a médiapiacon ki részesüljön védelembe, milyen plusz jogokat kapjanak a kiadók a globális óriásokkal, technológiai cégekkel szemben. Ez nemcsak a milliárdos reklámpiac szereplőit, de a sajtószabadság kérdéskörét is érinti. Szerdai konferenciánkon legjobb szakemberektől tudhatja meg, mit hoz a jövő.
Egy (nem) vicces Class FM-adás margójára

Egy (nem) vicces Class FM-adás margójára

2014. november 27.
A Class FM reggeli adásában a három műsorvezető – Balázs, Rákóczi Ferenc és Vadon János – az ELTE füredi gólyatáborában megerőszakolt lány történetén viccelődött. Botrány kerekedett az ügyből, hatósági eljárás indult. Koltay Andrást, a Médiatanács tagját, médiajogászt és Balogh Lídiát, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség szakértőjét, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának tudományos segédmunkatársát kérdeztük. (Még a hatósági határozat előtt, amely a napokban meg is született.)

Vita a média sokszínűségének lehetőségeiről

2013. december 17.

A média sokszínűségének mikéntjéről, a szabályozás lehetőségeiről és a független újságírásról is szó volt Az európai médiaszabályozás aktuális kihívásai című nemzetközi konferencián Budapesten.

Karas Mónika az NMHH elnöke

2013. augusztus 21.

Áder János köztársasági elnök 2013. augusztus 19-i hatállyal nevezte ki az NMHH új elnökét, aki a Szalai Annamária áprilisi halálával üresen maradt pozíciót tölti be.

Koltay András: Démonokkal nehéz viaskodni

Lampé Ágnes 2013. július 04.

Hogy egy állam médiapiaca jól működik-e, kisebb részben szabályozási, nagyobb részben kulturális kérdés. Törvénnyel ma nem lehet sem cenzúrán nyugvó, sem prosperáló plurális médiarendszert felépíteni. A reklámadót pedig igazán nem jókedvében vezetné be a kormány - derül ki Koltay Andrásnak, a Médiatanács tagjának szavaiból. Lampé Ágnes interjúja.

Nem vonatkozik a kommentekre a médiatörvény

2011. július 04.

A Népszava egyik cikke alatti hozzászólások miatt ugyan vizsgálódnak, de a komment nem számít szerkesztett tartalomnak, foglalt állást a Médiatanács. A szabályozási kérdések zömét egyébként is a szakmai szervezetekre bíznák, az első ilyen megállapodás a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületével született, amely folytatja az önszabályozást is.

Ingyenes decemberi online előadások a KULTEÁTRUMTÓL

3 órája

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban szeptember óta működő KULTEÁTRUM vezetősége úgy döntött, hogy a december 3-tól műsorra kerülő online előadásait ingyen juttatja el a nézők számára.