All in! – Intelligencia és interpretáció

All in! – Intelligencia és interpretáció

2016. július 05.
Immár hatodik alkalommal rendeztük meg Kutatás konferenciánkat, amely ezúttal – utalva az iparág előtt álló kihívásokra és feladatokra – az „All in!” szlogen jegyében zajlott, és négy „in”-es kifejezés, az inspiráció, az innováció, az intelligencia és az interpretáció köré szerveződött két nap alatt, négy tematikus blokkban. A beszámoló második részében az intelligencia és interpretáció blokkokban elhangzottakat foglaljuk össze.
Médiapiac-Kutatás-PR konferencia Egerben

Médiapiac-Kutatás-PR konferencia Egerben

2016. február 08.
Lapunk kettős konferenciája, a Médiapiac és a Kutatás idén újabb társrendezvénnyel, a PR 2016 konferenciával bővül. Az április 13-14-én, Egerben tartandó hármas konferencia szerda délelőtt közös plenáris programmal kezdődik, majd délután külön programmal folytatódik.
Ezek voltak a kedvenc podcastjeitek

Ezek voltak a kedvenc podcastjeitek

2015. április 14.
Piackutatók, médiás, médiaügynökségi vezető és újságírók a leghallgatottabbak.

A vásárlási hajlandóság újabb lendületet kapott

2015. március 25.

A GfK Komplex Fogyasztói Bizalom Indexe gyakorlatilag változatlan maradt: a fogyasztói várakozások mérséklődtek, a vásárlási hajlandóság azonban emelkedett.

Ajánljuk magunkat: vezető piackutatók a Jazzy Rádióban

2015. február 24.

Kedden este 8 órakor ismét jelentkezünk a 90.9 Jazzy Rádióban. Géczi Tamás, az Ipsos vezére és Kozák Ákos, a GfK Hungária ügyvezető igazgatója lesznek a vendégeink.

Élelmiszerre költjük fizetésünk egynegyedét

2013. augusztus 28.

Ez kicsivel jobb csak a kilencvenes évek közepén mért átlagnál, és nagyon más képet mutat, mint Nyugat-Európa.

Elnökcsere a Magyar Marketing Szövetség élén

2012. május 23.

A Magyar Marketing Szövetség napokban tartott tisztújító közgyűlésén lemondott Kozák Ákos elnök és az általános alelnök, Dr. Simon András is. Az új elnök a Honvédelmi Minisztérium cégétől, a HM EI Zrt.-től érkezett.

Mélyponton a vásárlási hajlandóság

2012. április 12.

Az év első negyedében a GfK fogyasztói bizalom indexe újra emelkedett. A fogyasztói várakozások is javultak, ugyanakkor a vásárlási hajlandóság a valaha mért legalacsonyabb szintre süllyedt.

Médiapiac & Kutatás 2012 konferencia: ez történt az első napon

2012. március 21.

Élőben követtük a Médiapiac & Kutatás 2012 konferencia első napjának eseményeit. A délelőtt folyamán kiderült: a médiacégek vezetői rendkívül őszintén állnak a jelen helyzethez (persze muszáj is). Az első tartalmi blokk címszavakban: innováció, kooperáció, diverzifikáció, koncentráció, edukáció. Délután az MRSZ bemutatta a 2011-es reklámtortát, amely idéntől net-net számokat tartalmaz. Így a 151,474 milliárdos szám nem vethető össze a 2010-es adatokkal. Nőtt a közterület, a rádió, az online. A záró blokk kerekasztalai média-ügynökség-ügyfél viszonyával foglalkoztak, és itt is a kooperáció volt a legerősebb hívószó. A médiajog kerekasztal legerősebb gondolata tán az volt, hogy minden sarunkat azért ne kenjük a médiatörvényre.

Új stratégia és digitalizáció a GfK-nál

2012. március 07.

Kozák Ákossal a gazdaság és a piackutatatás kihívásairól beszélgettünk a 90.9 Jazzy Rádióban.