Csak őszintén

Csak őszintén

2019. december 20.
Ülünk a tévéstúdióban, ahol érkezésem előtt nem sokkal értek véget műsorának felvételei. Kíméletlen őszintesége legendás, öniróniája már csak hab a tortán. Megengedheti magának, hisz a médiában eltöltött negyven éve egy generáció története is. Azoké, akik kiváltságosak voltak abból a szempontból, hogy a rádióval és a televízióval együtt nőttek fel. Rangos Katalin azok közé az újságírók közé tartozik, akiket történelmi szemtanúk között emlegetnek.
Testvérek között

Testvérek között

2018. december 29.
Kaposváron születtek. Kriszta hat és fél évvel korábban, mint András. „Állati jó tesók voltunk, imádtunk együtt lenni, olyan szuper családunk volt” – mondja egyikük. Teltek-múltak az évek, és noha már régóta foglalkoztatta őket a gondolat, hogy egyszer közösen vezessenek műsort, a megvalósításhoz idő, illetve pár pohár fröccs is kellett. A Helló, tesó! című dokuportré sorozatuk idén novemberben debütált a televízióban.

Megállapodás az olimpia cseh közvetítéséről

2016. május 10.

A Discovery – a BBC, a holland NOS és a finn YLE után – megkötötte az olimpiai közvetítési jogokra vonatkozó negyedik megállapodást is.

A szórakoztató tartalmak és a hírek dominálnak

A szórakoztató tartalmak és a hírek dominálnak

2016. január 13.
Öt óra feletti a napi tévénézésre szánt idő, amelyben továbbra is az idősebb korosztály vezet. Az országos kereskedelmi csatornák és a hírcsatornák részesedése egyaránt csökkent.

A ZDF elismerte, hogy hibázott

2016. január 06.

A német közszolgálati tévé hibának nevezte, hogy hétfőn nem számoltak be a Kölnben nők ellen elkövetett szilveszteri támadásokról.

Kevés a nő a hírműsorokban

2015. december 11.

Az NMHH az egyes társadalmi csoportok és kisebbségek médiamegjelenéseit vizsgálta.

Teljesen megnyugtató?

2015. október 14.

Urbán Ágnes Az állami médiafinanszírozás legsötétebb bugyrai című írásában az MTVA működését a Mérték Médiaelemző Műhely által megszerzett iratok és a nyilvánosan elérhető információk alapján elemzi.

Erősödött a közszolgálati televízió

2015. október 09.

A Nielsen Közönségmérés adatai alapján 2015 harmadik negyedévében a tévézők nagyobb arányban választották az általános szórakoztató és közszolgálati csatornákat, mint az előző év azonos időszakában, miközben az országos kereskedelmi csatornák részesedése kis mértékben csökkent.

Erősödő közszolgálat, gyengülő kereskedelmi tévék

Erősödő közszolgálat, gyengülő kereskedelmi tévék

2015. január 26.
Egyre többet tévézünk, és egyre inkább digitális platformokon. Az átlagos néző naponta 86 reklámot látott tavaly.
Erősödő kereskedelmi, gyengülő gyerekcsatornák

Erősödő kereskedelmi, gyengülő gyerekcsatornák

2015. január 14.
A Nielsen Közönségmérés adatai alapján 2014 negyedik negyedévében a teljes népesség naponta átlagosan pontosan 5 órát töltött a tévékészülékek előtt, 3 perccel többet, mint az előző év ugyanezen időszakában.