Bemutatták a fiatal filmesek európai versenyének nyertes alkotásait Budapesten

22 órája

Bemutatták csütörtökön Budapesten a fiatal filmesek európai versenyének öt nyertes filmjét, köztük Galambos Levente Rejtett értékek című alkotását - írja az MTI.

Három magyar filmet díjaztak a lagówi fesztiválon

2019. július 02.

Bogdán Árpád Genezise nyerte a legjobb játékfilm díját.

A Csókkirály még mindig nagy sláger

2019. július 01.

Az elmúlt év élőben legtöbbet játszott dala egy 1980-as szerzemény, a Hungária együttes és Fenyő Miklós száma, a Csókkirály volt.

Petőfi Sándor költeményeinek lengyel fordításait mutatták be Varsóban

2019. június 28.

A bemutatón Kovács István történész, író, diplomata Petőfi és a szabadságharcos magyar seregek lengyel vezére, Józef Bem kapcsolatáról tartott előadást.

Megvan az Álljon meg egy novellára! pályázat győztese

2019. június 26.

Magyar Csaba A házikedvenc című műve nyerte az idei Álljon meg egy novellára! pályázat fődíját. A JCDecaux versenyének eredményhirdetése szerdán volt a fővárosban - írja az MTI.

Állóképben a filmvilág

Állóképben a filmvilág

2019. június 24.
Ötvenhárom játékfilm és ötven tévéfilm standfotósi munkái fűződnek a nevéhez. Olyan korszakos jelentőségű rendezőkkel alkotott együtt, mint Fábri Zoltán, Máriássy Félix, Makk Károly vagy Bacsó Péter. Ő fotózta például a Pacsirtát, a Szerelmes biciklistákat, az Ezek a fiatalokat, a nyolcvanas években pedig a kedvencét, A vörös grófnőt. Inkey Alice emlékezik.

Elindult a Kecskeméti Animációs Fesztivál

2019. június 20.

A Magyar népmesék ihlette játszótér átadásával kezdődött meg a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) és a párhuzamosan zajló 11. Európai Animációs Játékfilm és TV-Film Fesztivál - írja az MTI.

Kiosztották az OkosMozi díjait

2019. június 18.

Miként segítheti a kortárs film és a közösségi média a művészetoktatást?

Ismét Hey, June! fesztivál a Müpában

2019. június 17.

A Zagar, a Mörk, a Kistehén, Csemer Boggie és a 30Y ad koncertet a Hey, June! idei sorozatában.

A Nemzeti Színház Woyzeck című előadása lett a legjobb a POSZT-on

2019. június 17.

A Nemzeti Színház Woyzeck című darabja lett a legjobb előadás a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozón, amelynek díjait szombaton a fesztivált záró gálaesten adták át a pécsi Kodály Központban.

A Csókkirály még mindig nagy sláger

2019. július 1.

Az elmúlt év élőben legtöbbet játszott dala egy 1980-as szerzemény, a Hungária együttes és Fenyő Miklós száma, a Csókkirály volt.