Zenés mesefilm készül Filmalap támogatással

2019. december 19.

Dobó Kata - Gulyás Buda, Csányi Sándor és Sopsits Árpád rendezésében készülő filmterveknek szavazott meg támogatást a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága.

Rotterdamban debütál az Éden

Rotterdamban debütál az Éden

2019. december 19.
Kocsis Ágnes harmadik mozifilmjét meghívta a januári rotterdami nemzetközi filmfesztivál

Átadták a Magyar Teátrum Díjakat

2019. december 18.

Átadták a színházi háttér- és kiszolgálószakmák képviselőit elismerő Magyar Teátrum Díjakat kedd este a Fővárosi Nagycirkuszban - írja az MTI.

Január 1-jétől bővül a szabadon felhasználható szellemi tulajdonjogok listája

2019. december 18.

Január 1-jétől bővül a szabadon felhasználható szellemi tulajdonjogok listája - írja az MTI.

Nagyvilági kalandozások

Nagyvilági kalandozások

2019. december 18.
Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városból származik. Táncművésznek készült. Még csak tizenegy éves volt, amikor mozdulataival elkápráztatta az Operaház közönségét. Aztán úgy döntött, színésznő lesz. Ekkor már a szépségével és a tehetségével hódított. A magyar művészvilág után a német is fejet hajtott előtte. Jó ideje Amerikában él, ahonnan időnként hazalátogat, hogy meséljen többek között a nagyvilágban tett – olykor rögös – útjairól: Marozsán Erika.

Az Akik maradtak az Oscar-díj shortlistjére jutott

2019. december 17.

Tóth Barnabás nagyjátékfilmje, az Akik maradtak bejutott az Oscar-díj legjobb nemzetközi film kategóriájának a shortlistjére.

Mélységek és magasságok

Mélységek és magasságok

2019. december 16.
Az egykori Átrium mozi épületében találkozunk, aminek örülök, mert kevés autentikusabb helyszínt tudtunk volna választani az első nagyjátékfilmes rendezővel, Bagota Bélával és filmjének főszereplőjével, Krisztik Csabával, akiknek saját bevallásuk szerint a Valan – Az angyalok völgye című alkotásuk révén sikerült felülniük egy őrületes érzelmi hullámvasútra. Azt már én teszem hozzá, hogy amiképpen a valódi vasúti szerkezetek, úgy a film is képes a fordulatok széles skáláját bemutatni.

Tizenegy Oscar-nevezett a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm fesztivál műsorán

2019. december 13.

Tizenegy Oscar-díjra nevezett, valamint Sundance-, Európa-, IDFA-díjas és egyéb nagy hírű fesztiválok díjaira jelölt alkotások is láthatók lesznek január 27. és február 2. között a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon.

Díjazták a Magyarország 365 fotópályázat legjobb képeit

2019. december 12.

Kihirdették a Magyarország 365 fotópályázat nyerteseit szerdán Budapesten, a szakmai zsűri elismeréseit, a partnerszervezetek különdíjait és a közönségdíjakat összesen tizenöten vehették át - írja az MTI.

Ne féljünk a csillagoktól!

Ne féljünk a csillagoktól!

2019. december 08.
A csúcsgasztronómia világában a főszerepet ma már egyre inkább az ember és a személyes élmény veszi át. Ezt vallja a két Michelin-csillagos Onyx étterem társtulajdonosa, Niszkács Anna és a séf, Mészáros Ádám is, akik rácáfolnak arra a közkeletű tévedésre, miszerint egy topvendéglátóhelyen feltétlenül a feszes elegancia az irányadó, vagy hogy csak nehezen érthető művészi ételek szerepelhetnek az étlapon. Félre a feszengéssel, legyünk nyitottak, és ne érjük be az elfogadhatóval! Az Alkotni születtünk interjúsorozat hetedik része.

Jared Leto nem lesz Joker

2020. január 6.

Eddig úgy tűnt, hogy legalább egy rövid jelenet erejéig benne lesz Jared Leto Jokere a Ragadozó madarak című DC-képregényfilmben.

Emmi: 2020-ban még több pénz jut kultúrára

2020. január 6.

Ebben az évben még több pénz jut kultúrára: 2020-ban akár 578 milliárd forintot is szánhat a kormány a területre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szombaton az MTI-vel.