Müller Péter Sziámi: „Inkább költő vagyok, mint zenész”

Müller Péter Sziámi: „Inkább költő vagyok, mint zenész”

2020. március 08.
A dal a legsűrűbb része annak, amit művészetnek hívunk – mondja. Mégis a költészet világa ragadta magával. Persze dalszerzőként legalább annyira ismert, mint költőként. Olyan kultikus zenekarok után, mint az URH, a Kontroll Csoport és a Sziámi, vannak, akik szerint csupán az a jó, amit az underground zenei életben írt, mások szerint pedig jobban tenné, ha csak verseket írna. Miért is kellene Müller Péter Sziáminak választania? Hisz mindegyik műfajt szereti. Így éli az életét – állandóan dalokat vagy verseket ír. Amikor találkoztunk, éppen a Varázsló címűt. Az Alkotni születtünk interjúsorozat tizedik része.

Elstartolt az Artisjus Songwriting Camp

2020. március 05.

NoÁr klímavészhelyzetről írt rap szövegéhez, valamint az RTL Klub saját gyártású sorozatához is alkotnak zenét a Budapesten tegnap indult nemzetközi dalszerző tábor résztvevői.

Tátrai Tibor életműdíjat kapott, Oláh Kálmán az év zeneszerzője

2020. március 03.

A szerzői egyesület 20. alkalommal adta át az Artisjus-díjakat azzal a céllal, hogy a kiváló kortárs zeneszerzőket és szövegírókat állítsa reflektorfénybe.

Iráni ellenzéki rendező nyerte az Arany Medvét

2020. március 02.

Mohammad Raszulof Nincs gonosz című alkotása nyerte a legjobb filmnek járó Arany Medve díjat a 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

Először láthatók Magyarországon Thomaz Farkas alkotásai

2020. március 02.

A Capa Központban látható A fény ritmusa című tárlat válogatást nyújt a művész negyvenes és ötvenes évek végén készült fotográfiáiból.

Magyar Filmdij győztesek a Veszprém Balaton Filmpikniken

2020. február 27.

Június közepén új filmes eseményen, a Veszprém-Balaton Filmpikniken is láthatóak lesznek a Magyar Mozgókép Szemle legjobbjai!

Vasárnap estig ingyen elérhető a Lúdas Matyi az interneten

2020. február 27.

Vasárnap estig ingyenesen elérhető a felújított Lúdas Matyi című film a filmarchiv.hu oldalon abból az alkalomból, hogy 70 éve mutatták be - írja az MTI.

Szerelmes vígjátékban tér vissza Kulka János a mozivászonra

2020. február 25.

Elindult Madarász Isti második nagyjátékfilmje, az Átjáróház forgatása, melyben az egyik főszerepet Kulka János játssza.

Lakhatatlan Föld: Most már ki lehet borulni

2020. február 25.

Mi vár ránk a Földön az elkövetkezendő harminc évben és utána? Erre keresi a választ a Lakhatatlan Föld című könyv.

A magyar HBO új dokumentumfilmje nemzetközi fesztiválon nyit

2020. február 20.

Oláh Judit első egészestés dokumentumfilmje, a Visszatérés Epipóba, amely az HBO közreműködésével született, a CPH: DOX fesztiválon debütál.

Magyar dalok hallgatására buzdít a #mertkelladal kampány

2020. március 20.

Magyar dalok hallgatására buzdít a Hangfoglaló Program által útjára indított #mertkelladal kampány, amely a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került magyar könnyűzenét és szereplőit segíti - írja az MTI.

Gyorsított támogatásokkal segíti a filmipart az NFI

2020. március 18.

A koronavírus miatt a hazai filmgyártásnak is komoly nehézségekkel kell szembenéznie. Az NFI több döntést is hozott annak érdekében, hogy folyamatos munkát biztosítson a filmiparban dolgozóknak.