Az Instagram, a Pinterest és a Viber tudott nőni

Az Instagram, a Pinterest és a Viber tudott nőni

2016. július 14.
A tavalyi évhez képest az Instagram, a Pinterest és a Viber tudott még több regisztráltat toborozni, az Instagram esetében a tagokon belül az oldalt látogató felhasználók aránya is nőtt – derül ki a KutatóCentrum Social Media Report 2016 kutatásából. Nem tudott bővülni a Microsoft által felvásárolt LinkedIn, a diplomások számára ugyanakkor még mindig ez az egyik legvonzóbb felület. A felmérés arra is rámutatott, hogy ma már minden negyedik felhasználó gyakrabban jelentkezik be a közösségi terek valamelyikére mobilról, mint asztali számítógépről.

Papíron és képernyőn is jöhetnek a reklámüzenetek

2016. május 30.

A DM Szenzor névre keresztelt, idén először lakossági véleményeket is vizsgáló felmérés szerint szórólap hatására a megkeresettek több mint kétharmada, míg elektronikus reklámüzenet nyomán a címzettek több mint fele vásárolt már legalább egy alkalommal.

A vizualitás egyre fontosabb a közösségi térben

A vizualitás egyre fontosabb a közösségi térben

2015. október 14.
Átrendeződni látszik a közösségi média világa: továbbra is a Facebook vezet, azonban a vizualitásra építő oldalak egyre nagyobb teret nyernek – derül ki a KutatóCentrum legfrissebb Web2.0 Reportjából. A legaktívabb a Facebook közönsége, a legpasszívabbak a Twitter-felhasználók. A legidősebb közönsége a Google+-nak van, míg az Instagram, Viber és Snapchat egyértelműen a fiatalok közege.
2 százalékkal nőtt a hazai direkt és interaktív marketing piac

2 százalékkal nőtt a hazai direkt és interaktív marketing piac

2015. március 03.
2015-re a szakemberek élénkülő DM piacra számítanak, ahol a digitális megoldások, mint az adatvezérelt marketing és az analitika egyre nagyobb jelentőséggel bírnak majd.
A tablet már nem menő ajándék?

A tablet már nem menő ajándék?

2014. december 12.
A KutatóCentrum Smartphone Report 2015 nevű, a 18-59 éves internetezőkre reprezentatív friss kutatásából kiderült, hogy az ajándékozók 12 százaléka tervezi okoskészülék vásárlását.

Mobilizálódik a közösségi élet

2014. november 19.

A Google+ nem tudott még aktív közösséget építeni Magyarországon, szemben az olyan kis oldalakkal, mint az Instagram, a LinkedIn vagy a Pinterest – állítja a KutatóCentrum.

Fordulat a mobilpiacon

2014. január 31.

A netezők több mint fele rendelkezett okostelefonnal 2013 végén, a táblagépek penetrációja egy év alatt több mint háromszorosára nőtt.

Tisztújítás a piackutatóknál

2013. április 22.

Április 11-én tartotta közgyűlését a Piackutatók Magyarországi Szövetsége (PMSZ).

2013 a tabletrobbanás éve lehet

2013. március 08.

2013 második negyedévének elejére 300 ezer tablet-tulajdonost prognosztizál a KutatóCentrum. A Tablet Reportból az is kiderül, hogy a tábla PC tulajdonosok eszközüket leggyakrabban e-mail olvasására, hírfogyasztásra, illetve információkeresésre használják.