Megszokásra alapoz az online tévé

2016. október 14.

Tengerentúli sikere után Európában is hamarosan megjelenhet egy első látásra öszvérnek tűnő megoldás, amely épp a végletek elutasítóira épít.

Bankot robbant a Netflix

Bankot robbant a Netflix

2016. szeptember 26.
Korábban mi is írtunk arról, mire lehet panasz a nem egészen egy éve indított Netflix-terjeszkedés célállamaiban. A jelek szerint az óriáscég már reagált is. Mindeközben egy újabb kutatás bizonyítja, hogy aranybánya lehet a Netflix és társainak üzlete.
Spotify: sarokba szorítva?

Spotify: sarokba szorítva?

2016. szeptember 12.
Minden készülő változás a tervezett tőzsdei bevezetéssel függ össze. A kérdés csak az, hogy a felhasználóknak mennyire fog fájni az átalakítás. Jó pár üzleti modell közül válogathat a társaság.

A streamingpiacra is belép az Amazon

2016. augusztus 29.

Hamarosan az Amazon fizetős szolgáltatásán keresztül is tölthetünk le zenéket – erről ír a világ egyik legnagyobb gazdasági napilapja.

Netflix: bejött a nemzetközi offenzíva

2016. augusztus 26.

Egy friss elemzés szerint nemsokára beérik a globális terjeszkedési stratégia gyümölcse, mégpedig sok-sok dollár képében.

Durva számokat hoz a VoD-piac

2016. július 08.

Soha nem látott mértékű növekedést jósol 2016-ra a nyugat-európai VoD-piacon egy most publikált tanulmány.

Megvadult a streaming-piac

Megvadult a streaming-piac

2016. június 27.
Vagy a menedzserek napernyő alatt, koktélt szürcsölve, hawaii ingben pompázva egyeztetnek kisebb vagy nagyobb megállapodásokról. Csokorba is szedtünk pár közelgő újdonságot.

Lépéshátrányban az európai film

2016. június 27.

Most publikálta az filmterjesztés helyzetét vizsgáló óriástanulmányát a European Audiovisual Observatory; csak az összegzés közel nyolcvan oldal. De érdekes olvasmány.

Halottak hete a Hajnaliban

1 napja

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora november első hetében mindenszentek ünnepére és a halottak napjára emlékezik. A zenei összeállításban az ünnephez illő dallamok szólalnak meg erdélyi vonósbandák előadásában.