A foglalkoztatottak 3,5 százaléka ″ügyfélszolgálatos″

2019. február 04.

Munkakörük megbecsült, ennek ellenére komoly kihívást jelent a fluktuáció a munkáltatóknak a Cofidis Magyarország és a Medián kutatása szerint.

Itthon is megtalálhatnák számításaikat a fiatalok

Itthon is megtalálhatnák számításaikat a fiatalok

2017. október 18.
A következő tíz évben is rengeteg fiatal tervez külföldi munkavállalást – derül ki a British Telecommunications által ismertetett, a Medián által készített országos felmérésből. A kutatást a 14-25 éves korosztálybevonásával végezték el, és a fiatalok válaszoltak azokra a kérdésekre is, milyennek látják saját jövőjüket és a hazai társadalmi, gazdasági folyamatok alakulását a következő tíz évre vetítve.

Kutatási tagozat az MRSZ-ben

2012. május 29.

Négy piackutató cég alapította a tagozatot a Magyar Reklámszövetségen (MRSZ) belül.

Itt vannak a közösségi tévézők

2012. április 27.

Tudatosan választó, közösségi tévézők jelentek meg a magyar piacon. Míg a másokkal televíziót nézők döntő többsége a családjával tévézik, egyre többen vannak, akik már barátaikkal ülnek a képernyő elé – derül ki a friss, tévénézési szokásokat vizsgáló „Otthon, tévével” című gyorsjelentésből.

Ketten versenyeznek az online közönségmérésért

2012. február 28.

Két konzorcium jutott a második fordulóba, az egyik a mérést most is végző páros. Márciusban mutathatják be részletes ajánlataikat.

Újabb tag a PPT-ben

2011. július 25.

A Synovate Hungary csatlakozott legutóbb a piackutató szervezethez.

Gyengén szerepelnek a kkv-k ügyfélszolgálati vonalon

2011. május 24.

Majdnem minden harmadik hívás után csalódottan pattannak le a reménybeli vásárlók - derül ki a Magyar Telekom és a Medián közös kutatásából. Gyakran technikailag sem biztosított az elszalasztott hívások visszakeresése. A három vizsgált szektor közül a legjobban az éttermek szerepeltek, a szállodások azonban például kifejezetten hosszan várakoztatják az ügyfeleket.