COVIDŐS mémek – Idősekkel kapcsolatos mémek a járvány idején

COVIDŐS mémek – Idősekkel kapcsolatos mémek a járvány idején

Káldy Márton 2020. május 13.
A mémek legalapvetőbb tulajdonságai közé tartozik, hogy azonnal és jellemzően iróniával reflektálnak az aktuális eseményekre. Napjaink meghatározó eseménye kétségtelenül a COVID-19 járvány, amely az emberek mindennapjain túl a mémek „világát” is uralja. De milyen tükröt tartanak elénk, hogyan mutatják a nemzedékek együttműködését a mémek? Ennek jártunk utána!
Mémmarketing a brandek tükrében – Így hirdethetsz banánnal

Mémmarketing a brandek tükrében – Így hirdethetsz banánnal

Szebegyinszki Szilvia 2020. május 02.
A mémek, vagyis az interneten vírusszerűen terjedő vicces képek jól kiaknázható terepei a marketingnek, rajtuk keresztül könnyen megszólíthatóvá válnak a Z generáció tagjai. A mémmarketingnek számos előnye van, de az egyik legfontosabb, hogy az influencer marketinghez képest lényegesen nagyobb engagement rate-et generál, ahogyan ezt a közelmúltban egy, a közösségi médiában terjedő banános művészeti mém is bizonyította. Erről szólt a Médiapiac 2020-as első számában megjelent cikkünk.
Veszedelmes viszonyok boríthatják meg a piacot

Veszedelmes viszonyok boríthatják meg a piacot

2018. május 10.
A mémek és a márkák kapcsolata bonyolult: mémekben jelen lenni ugyanúgy lehet egy tudatos és sikeres reklámkampány eredménye, mint egy balul elsült vállalati teljesítmény visszhangja, sőt, puszta véletlen is. Marketingkutatási eszközként azonban a mémek segíthetnek egy márka társadalmi beágyazottságának és a márka fogyasztói pozíciójának feltárásában.
Hobbi és profizmus

Hobbi és profizmus

Csillag Zoltán 2016. március 22.
A „legnagyobb női blogmozgalom”, a Cafeblog kiemelt szerzőit a tulajdonos Central Médiacsoport kitüntetett figyelemmel kezeli. Ennek egyik megnyilvánulása a kiemelt, úgynevezett VIP-es bloggereknek szervezett rendezvénysorozat is, amelynek keretében az online média trendjeiről és a sikeres blogok titkairól kaphatnak szakmai információkat. A legutóbbi élő eseményen több tucatnyi szerző vett részt, míg a többiek egy zárt csoportban streamen tudták követni az előadásokat.

A második ember a teremtő

2014. november 12.

Sas István az nternetes folklórról és a mémek kialakulásának feltételeiről és folyamatáról is beszélt a Média 2.0 Blog rendezvényén.

Díjmentes Bild

2013. december 12.

Európa legnagyobb példányszámú bulvár napilapja visszadobta azt az elismerést, amelyre riválisai minden évben ácsingóznak. Szerintük nem nekik jár.

„Mi adjuk a gólpasszt”

2013. október 02.

Kun Miklós az izgalmasan hangzó Head of Business Science pozíciót tölti be a MediaComnál. Nemcsak azt kérdeztük meg tőle, hogy milyen tudományról is van szó, hanem a számok mögött megbúvó emberi tényezőkről is beszélgettünk a szakemberrel.

Pap Gitka a Médiapiac rádióműsorban

2012. október 11.

A Médiapiac október 8-i adásában Pap Gitkával, az RTL Klub kábelcsatorna portfolió igazgatójával beszélgettünk a 90.9 Jazzy Rádióban.

A csatorna család. A bevétel kettő

2012. október 10.

Pap Gitkával, az RTL Klub kábelcsatorna portfolió igazgatójával beszélgettünk a Médiapiac október 8-i adásában a 90.9 Jazzy Rádióban. Szöveges összefoglalónkból kiderül többek között, hogy mit vár az RTL-csoport az RTL II-től, mit jelent az üzleti értelemben, hogy nem hagyományos kábeltévének szánják az új csatornát, és hogy számítottak-e a bevezető kampány elindította mém-lavinára.