Reklámtorta 2013

2014. március 04.

Net-net költések tekintetében csekély növekedést mértek 2012-höz képest, a digitális média már a második helyezett.

Egyeztetést javasolnak reklámadó ügyben a szakmai szervezetek

2013. május 27.

A teljes kommunikációs iparágat érintené a jelen formájában inkább médiaadónak tekinthető tervezet.

Médiapiac Konferencia 2013: csökkent és átrendeződött a reklámköltés

2013. április 09.

Tavalyhoz hasonlóan idén is a Médiapiac 2013 Konferencián mutatta be a friss reklámköltési adatok az MRSZ. Íme, a számok és a trendek.

MKMSZ: tisztújítás

2013. április 04.

2013. március 28-án tartotta éves Közgyűlését az MKMSZ, melyen ügyvezető elnöknek Szelei Szilárdot (Epamedia Hungary Zrt. Co-CEO), társelnöknek pedig Hantosi Bálintot (Outdoor Media Audit, Ipsos) választották meg.

Együtt fesztiválozik a reklámszakma

2012. május 22.

Közel egy hétig tart majd a reklámdzsembori, melyhez az MRSZ mellett annak társzervezetei is nevüket és tartalmaikat adják.

15 milliárd fordult meg a közterületi piacon

2012. március 26.

Ez éves összehasonlításban növekedésnek felel meg, minimális volt a belső átrendeződés.

151 milliárd forintos volt tavaly a reklámpiac

2012. március 22.

Idén először net-net számokkal készült el a Reklámtorta, melyet a Médiapiac & Kutatás 2012 konferencián mutatott be az MRSZ társszervezeteivel. A klasszikus tortaszeletek mellett ezúttal a direkt marketing költésekről is értesülhetett a piac. Több szegmens is növekedésről számolt be, nem csupán az online piac.

Médiapiac & Kutatás 2012 konferencia: ez történt az első napon

2012. március 21.

Élőben követtük a Médiapiac & Kutatás 2012 konferencia első napjának eseményeit. A délelőtt folyamán kiderült: a médiacégek vezetői rendkívül őszintén állnak a jelen helyzethez (persze muszáj is). Az első tartalmi blokk címszavakban: innováció, kooperáció, diverzifikáció, koncentráció, edukáció. Délután az MRSZ bemutatta a 2011-es reklámtortát, amely idéntől net-net számokat tartalmaz. Így a 151,474 milliárdos szám nem vethető össze a 2010-es adatokkal. Nőtt a közterület, a rádió, az online. A záró blokk kerekasztalai média-ügynökség-ügyfél viszonyával foglalkoztak, és itt is a kooperáció volt a legerősebb hívószó. A médiajog kerekasztal legerősebb gondolata tán az volt, hogy minden sarunkat azért ne kenjük a médiatörvényre.

Olvasói levél - Re:re: Stagnál a reklámpiac

2011. szeptember 01.

Mihálszki Zsuzsa, a Kantar Media kommunikációs vezetője reagált Somogyi Miklósnak, a Magyar Közterületi Média Szövetség (MKMSZ) elnöknek a rádiós és közterületi adatokat illető felvetéseire. A Kantar Media nemrégiben közölte az év első felére vonatkozó listaáras médiaköltési adatokat.

Olvasói levél - Re: Stagnál a reklámpiac

2011. augusztus 31.

Somogyi Miklós, a Magyar Közterületi Média Szövetség elnöke levélben reagált a Kantar Media legutóbbi listaáras adataira.