Sikerrel zárult az MLE B2B kommunikációs kampánya

2017. január 03.

Lezárult a Magyar Lapkiadók Egyesületének a Repropress Magyar Lapkiadók Reprográfiai Szövetségével közösen, 2016 őszén indított átfogó kampánya a sajtópiac és a sajtóhirdetések előnyeinek bemutatásáért.

Intenzív kampányba kezd az MLE

Intenzív kampányba kezd az MLE

2016. augusztus 24.
Az Egyesület célja, hogy tudatosítsák: a print-piac él és virul, a print-hirdetéseket vásárlóképes fogyasztók olvassák, és az alacsony reklámzaj közepette a hirdetőknek jelentős forgalmat és konverziót produkálnak, nem utolsó sorban az imázs építésében is nélkülözhetetlen szerepe van.
Mozgókép minden platformon – nők és férfiak, lineáris és VOD

Mozgókép minden platformon – nők és férfiak, lineáris és VOD

2016. június 16.
Az elmúlt hónapok legmozgalmasabban változó szegmense a televízió volt, így a Médiapiac 2016 konferencia nyitó napjának délutánján egy teljes szekciót szenteltünk a mozgóképes világnak.
Megfordult az árbevételek 2008 óta tartó csökkenése

Megfordult az árbevételek 2008 óta tartó csökkenése

2015. június 26.
A Gyorsjelentés a 2013-as top 100 összárbevételű médiavállalat főbb pénzügyi adatainak 2013-14-es alakulását követi nyomon tényadatok segítségével.

2014 – a szabadulás éve?

2014. március 06.

Eladási lázban ég a hazai médiapiac: húsz éve nem volt akkora mozgás, mint most, a száz legnagyobb médiatartalom-szolgáltató vállalkozás jelentős, az összesített árbevételüknek mintegy a harmadát együttesen magukénak tudó hányada eladósorban van. A top 100 médiacég közé a magyar tulajdonosi hátterűek is beszivárogtak, a külföldiek pedig mintha szabadulnának az itthoni érdekeltségeiktől. A folyamat hátteréről és következményeiről beszélgettünk Incze Kingával, a Mrs. White Media Consulting Kft. ügyvezetőjével.

Sok jó nem várható a médiapiacon

2013. december 16.

Borús és időnként meglehetősen szúrós hangulatban találta a december a piaci szereplőket. Bizonytalanság, útkeresési kényszer. Többek között erről volt szó a Kreatív médiás konferenciáján.

Így alakult a médiapiac 2011-ben

2012. július 11.

Folytatódtak a korábbi trendek, nő a koncentráció, a válság továbbra is velünk él, strukturális változások azonban nem látszanak egyelőre - derül ki az NMHH Médiatudományi Intézete által jegyzett tanulmányból, melyet a Mrs. White készített megbízásukból.

Ilyen volt a médiapiac 2011-ben

2012. január 06.

A Whitereport adatai szerint tavaly több mint 9300 médium volt itthon, ennek 80 százaléka semmilyen iparági kutatásnak nem része.

Csökken a médiapiac, de a szerkezete egészséges

2011. december 16.

Idén 4, jövőre 5 százalékos csökkenés várható a médiapiac egészét tekintve, ezen belül a reklámbevételek nagyobb arányban esnek a Mrs. White Media Consulting prognózisa alapján, amely alapvetően a Whitereport adataira épít. A GDP hivatalosan kommunikáltnál gyengébb alakulása esetén rosszabbak is lehetnek a számok. A jelentést jegyző Incze Kinga szerint ugyanakkor bíztató, hogy a piac szerkezete alapvetően rendben, a hirdetők kiszolgálására alkalmas a kínálat.

Erősítené imázsát a TV2

2011. július 06.

A csatorna új információs platformmal jelentkezett, amelytől a tévépiaci folyamatok átláthatóságának növelését, illetve pozíciója javulását várja. A TVI nevű új kezdeményezést Steve Varcoe kereskedelmi igazgató mutatta be, aki szerint egy csatorna hirdetői szempontból vett értéke komplexebb annál, hogy hányadik helyen áll a nézettségi versenyben. A kihívást az jelenti a TV2-nek, hogy a közönségarányát meg tudta védeni, ám az RTL-től eltérően nem tudta azt monetizálni.