Afrikába mennek a törökök

2012. december 11.

Újabb terjeszkedésbe kezd a török köztelevízió, amely eddig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy adása a világ minél több táján látható legyen.

Határtalan szappanopera

2012. július 17.

Úttörő megoldással köti magához a közönség egy speciális, ám igencsak népes rétegét Nagy-Britanniában a News Corp egyik tévéje.

Kínai NYT

2012. július 02.

Hogy mondják kínaiul, hogy New York Times? A helyi felhasználóktól hamarosan meghallgathatjuk. Erre a piacra is belépett a lap.

Világolaszok magántévéje

2012. március 14.

Közfeladatot vállalt át a napokban Silvio Berlusconi médiaháza. A nem épp önzetlenségéről híres politikus cége a szórvány-olaszokat célozza meg.

Internettel a kihalás ellen

2012. január 25.

Vezessék be az internetet! – követelik helyiek, akik szerint ezzel a megoldással varázsütésre megoldódhatna egy világvégi térség számos gondja.

Poptámadás imaidőben

2012. január 04.

A rádióhallgatók látják a kárát, hogy poptámadás érte Ciprus igazhitűit nemrégiben. Merthogy a vallást sértő esetnek komoly következményei lettek.

Kötelező államnyelv

2012. január 04.

Visszaszorítják Kína legnépesebb tartományában a helyi dialektust. Nemsokára engedély kell ahhoz, hogy a médiában ezt használják.

Diktátorhoz menekültek a kurd tévések

2012. január 02.

Addig taszigálták Európában az egyik kurd televíziót, hogy az hamarosan búcsút inthet a kontinensnek. Talált magának egy befogadó diktatúrát ugyanis.

70 százalékos kisebbség

2011. november 08.

Német rádióadót indítanak jövőre Lengyelországban. De mennyire nemzetiségi adó az, amelyik az államnyelven is sugároz napi 7-8 órát?

Az arab világ felé nyit a német Duna TV

2011. szeptember 19.

Terjeszkedik a Németországban a Duna Televízióéhoz hasonló feladatokat ellátó Deutsche Welle televíziós ága. Észak-Afrikát és Európát célozták meg.