Egyelőre nem meggyőző a Google+

2012. február 29.

Hiába a 90 millió felhasználó, nem tudja őket igazán aktivizálni a Google közösségi szolgáltatása, derül ki a comScore adataiból.

Mit keres Murdoch a Twitteren?

2012. január 04.

A tech média csak reménykedik, hogy nem megvenni akarja a mikroblog szolgáltatást.

Facebook bejelentések: timeline, tartalom integrációk, megosztás egy lépésben, automatikusan

2011. szeptember 22.

Az f8 fejlesztői konferencián mutatta be Mark Zuckerberg a régóta várt Facebook-újdonságokat. Kiderült: gyökeresen átalakulnak a profilok, jön a timeline, melynek az a lényege, hogy ezen keresztül mutathassuk meg ″életünk történetét″. Egy sor tartalomszolgáltató kötött partnerséget a közösségi oldallal: Facebook-integrációval jelentkezik a Hulu, a Netflix és a Spotify is. Minden korábbinál automatikusabbá válik maga a megosztás is, kérdés, hogy jó lesz-e ez nekünk. Íme, a timeline, ahogy Zuck beszédét követtük:)

Murdoch remekül van

2011. augusztus 22.

Köszöni, a lapja körüli botrány ellenére remekül érzi magát Rupert Murdoch amerikai-ausztrál sajtómágnás, aki nem akar lelépni a kapitányi hídról.

Töredék áron sózták el a MySpace-t

2011. július 04.

Öt éve még a leglátogatottabb amerikai site volt a leginkább a Facebooknak áldozatul esett közösségi oldal.

Inkább összehoz, mint szétválaszt a közösségi média

2011. június 17.

Gyakori érv, hogy a közösségi hálózatok, miközben látszólag összekötik az embereket, valójában szétválasztják őket, mivel a valódi kapcsolatokat virtuálisak helyettesítik. A Pew azt vizsgálta, hogy mennyire igaz ez az amerikai fogyasztókra. Azt találták, hogy az aktív Facebook felhasználók mindenki másnál jobban bíznak az emberekben, s a közösségi oldalak látogatói általában aktívabbak közösségi, politikai ügyekben, mint a nagy átlag.

A kutyának se kell a MySpace

2011. június 07.

Ha nem sikerül jó áron eladni a közösségi oldalt, esetleg megtartja magának a News Corp. Már inkább partnerségekben bíznak.

A Facebook nőies, a Twitter pasis

2011. március 10.

A KutatóCentrum felmérése szerint a legalább egy közösségi oldalt használó 18-64 évesek több mint fele naponta lép be ilyen szájtokra, ötödük munkaidőben is.

Megvan a MySpace új tulajdonosa?

2011. február 07.

A régóta csak szenvedő közösségi oldalt egy másik social hálózat veheti meg. A MocoSpace első embere már jelezte szándékukat.

MySpace - búcsú félezer embertől

2011. január 12.

Hivatalosan is megerősítették: a közösségi médiacég összesen félezer alkalmazottjától kíván megválni, többségében amerikai dolgozóktól, de a karcsúsításnak áldozatul esik több tucat európai munkatársuk is.