Korlátozná az EU az appon belül vásárlásokat

2014. július 18.

Közös állásfoglalást küldtek az Apple-nek, a Google-nek és az Európai Interaktív Szoftver Szövetségnek az Európai Unió és annak tagállamai.

5G: Kroes kormányt akar

2014. március 06.

Vissza kell foglalnia Európának a vezetőülést – mondta az ötödik generációs mobiltechnológia fejlesztéséről szólva az uniós biztos.

4G-ben leverhetjük Amerikát

2012. november 13.

Fényes jövő állhat az európai negyedik generációs mobilszolgáltatók előtt, ha bejön mindaz, amit Neelie Kroes uniós biztos szeretne.

Szabvány nélkül az unió

2012. február 15.

Vajon mennyire akasztja meg az amúgy sem robogó rádiós digitális átállást, hogy az Európai Unió még nem döntött a szabvány-kérdésben?

Konzultálna az Európai Bizottsággal a Médiatanács

2012. január 06.

Január 25-én ül össze az uniós tesület sajtószabadsággal foglalkozó munkacsoportja. Velük egyeztetne a médiahatóság.

Uniós felszólítás a kormánynak média ügyben

2012. január 05.

Azt várja tőlünk az Európai Bizottság, hogy épp olyan gyorsan reagáljon a kormány az Ab-határozattal kapcsolatban, mint tavaly Neelie Kroes kritikájára.

Lázadnak a közösségi rádiók

2012. január 03.

Nem érzik biztonságban a digitális átállás utáni jövőjüket az európai közösségi rádiók, ezért a napokban döntéshozói támogatást kértek.

Kroes a kábelben bízik

2011. október 03.

A kábelhálózatok segíthetnek abban, hogy megvalósulhasson az Európai Bizottság szélessávú célkitűzése – véli az illetékes biztos.

Brüsszel szerint el kell törölni a telekom adót

2011. szeptember 29.

A kormányzat tavaly októberben vezette be a telekommunikációs cégeket sújtó különadót, az Európai Bizottság mai felszólítása szerint el kell törölni.

Olcsóbb lesz az adatroaming

2011. május 25.

Nagyot zuhanhatnak az adatroaming árak jövőre. Feltéve, hogy az Európai Unió elfogadja a kérdésben illetékes biztos felvetését.