A német kiadók is küzdenek a digitális váltással

2014. június 25.

A Horizont és a The Conference Group csúcstalálkozójának kezdetén az M. DuMont Schauberg vezetője az előttük álló kihívásokról beszélt.

Német közpénz-eső

2014. május 30.

Jól jártak a németországi közszolgálati rádiók és tévék azzal az előfizetői díjmodellel, amely tavaly lépett életbe. De nem lesz ez mindig így.

Tovább nő a FAZ vesztesége

2014. május 22.

Egyre mélyül a Frankfurter Allgemeine Zeitung válsága - írja a Handelsblatt. A takarékossági intézkedések nem értek még véget.

Egyberánt a Vodafone

2014. május 13.

Pár hónappal németországi nagybevásárlása után máris láthatóvá vált, mit tett helyi szolgáltatásai összefésüléséért a társaság.

Ellenfelet épít a Telefónica

2014. április 23.

Sajátos módszerrel oszlatná el a versenyjogi aggályokat a spanyol távközlési óriás, amely Németország legnagyobb mobilcégét gründolja éppen.

Springer-Funke: nyerő fordulat?

2014. április 22.

Faragott javaslatán a Springer-Funke páros, így nagy valószínűséggel megszerezhetik a versenyhatósági jóváhagyást az ügylethez.

Netflix: újabb célpont

2014. április 16.

Hamarosan egy méretes és fizetőképes európai piacot vehet be az amerikai streaming-szolgáltató. Legalábbis így tudja az egyik helyi szakportál.

Vége a print-digitál csatának

2014. április 15.

Legalábbis ezt állítja a Német Lapkiadók Egyesületének első embere, aki szerint a számok azt mutatják: békésen megfér egymás mellett a két platform.

Német lap dobta ki orosz mellékletét

2014. április 09.

Németországon keresztül (is) húzódnak a krími konfliktus médiafrontjai. Ezt mutatja az egyik neves helyi napilap esete.

Német köztévé-dominancia

2014. április 08.

Nem olcsó, de minőséget gyárt – már megint ez derült ki a nagyobbik német közszolgálati televízióról egy minapi díjkiosztón.