Június 26-ig várják a versenyfilmeket a Kulturális Filmek Fesztiváljára

2020. június 09.

Június 26-ig várják a versenyfilmeket a Kulturális Filmek Fesztiváljára, amelyet augusztus 27. és 30. között hatodik alkalommal rendeznek meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekén - írja az MTI.

Rádiós frekvenciákkal kapcsolatos és médiafelügyeleti döntéseket hozott a Médiatanács

2020. június 08.

Rádiós frekvenciákkal kapcsolatos és médiafelügyeleti döntéseket hozott a médiatanács e heti ülésén - írja az MTI.

A nők továbbra is alulreprezentáltak a televíziós hírműsorokban

2020. május 28.

A Médiatanács elfogadta a hírműsorok társadalmi sokszínűségét – az egyes társadalmi, gazdasági és etnikai csoportok reprezentációját – vizsgáló legfrissebb, 2019-re vonatkozó hatósági tanulmányt.

Száztíz millió forint műszaki fejlesztési támogatásra pályázhatnak közösségi televíziók és rádiók

2020. május 28.

Idén is 110 millió forintot kaphatnak műszaki fejlesztésekre közösségi televíziók és rádiók a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának döntése szerint.

Egyre több reklám éri a gyerekeket

2020. május 28.

A testület elfogadott egy, a tematikus gyerekcsatornák reklámozási gyakorlatáról szóló vizsgálatot is, amely öt televízió 2011-es és 2019-es adatait hasonlítja össze - írja az NMHH.

A koronavírus jelentősen hatott a reklámpiacra

2020. május 28.

A koronavírus-járvány miatt a televíziós hirdetési piac átalakulását 2020 márciusában vizsgáló NMHH-tanulmány szerint a tavalyi évvel összevetve egyértelműen kimutatható a csökkenő tendencia.

NMHH: huszonnégy rádióműsor készülhet mintegy 75 millió forint támogatásból

2020. május 21.

Mintegy 75 millió forintos támogatást ítélt meg a médiatanács huszonegy kereskedelmi, közösségi és kisközösségi rádiónak huszonnégy műsor elkészítéséhez - közölte a NMHH kommunikációs igazgatósága az MTI-vel.

Nem indít eljárást a Hír TV szolgáltatója ellen a médiatanács

2020. május 21.

Nem indít eljárást a médiatanács a Hír TV szolgáltatója ellen egy műsorában elhangzottak miatt, mert megítélése szerint azok nem sértettek emberi méltóságot - közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága az MTI-vel.

Rendhagyóan adta ki a Dr. Magyari Endre-díjakat az NMHH elnöke a Távközlés Világnapján

2020. május 18.

Karas Monika, az NMHH elnöke az 52. Távközlési Világnap alkalmából szervezett virtuális szimpóziumon köszönetet mondott a megnövekedett igényeket kiszolgáló szakembereknek és megnevezte a Dr. Magyari Endre-díjasokat - írja az MTI.

Hogyan alakítja a hírközlési piacot és szabályozást a koronavírus?

2020. április 30.

Az Európai Unió döntései és különböző nemzetközi elemzőcégek jelentései alapján a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) készített összefoglalót a piac és a nemzetközi szabályozás alakulásáról.

NMHH: közösségi érdek nem sérült a Bayer-show-ban

2020. június 18.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szerint azok a mondatok, amiket a Bayer-show résztvevői mondtak Szabó Tímeáról, a Párbeszéd társelnökéről „nem mutatnak túl a magánérdek-sérelmen”.

Újabb átállás lesz az Antenna Hungáriánál

2020. június 15.

A MinDigTV és MinDig TV Extra szolgáltatásait érintő átállás március és augusztus között tíz ütemben zajlik. A nyolcadik átállás Dél-Dunántúl és Dél-Alföld egyes területeit érinti.

NMHH: terjedőben az autósmozik Magyarországon

2020. június 11.

Magyarországon eddig jellemzően csak a nyaralóhelyeken rendeztek alkalmi vetítéseket, de a változás biztos jele, hogy az NMHH idén eddig beérkezett engedélykérelmek száma már most meghaladja a tavalyit.